Marți, 17.12.2019, a avut loc la Palatul Național al Copiilor din București festivitatea de premiere de către Ministerul Educației și Cercetării a elevilor care au obținut medalii, premii și mențiuni la olimpiadele și competițiile internaţionale pe discipline în anul 2019.

De asemenea, au fost premiate cadrele didactice care i-au pregătit, precum şi şcolile din care provin laureaţii.

Județul Argeș a fost reprezentat cu mare cinste de către următorii elevi:

  1. Tuțu Ioana, clasa a X-a, de la Colegiul Național Pedagogic „Carol I” Câmpulung, premiul II la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Grigorescu Mihaela
  2. Iorgulescu Horia, clasa a XII-a de la Colegiul Național „Ion C.Brătianu” Pitești, premiul III la Olimpiada Internațională de Limba Franceză (proba scrisă individuală), prof. coordonator: Florea Tatiana
  3. Sitaru Bogdan, clasa a XII-a de la Colegiul Național ,,Dinicu Golescu” Câmpulung, argint la Olimpiada de Informatică a Țărilor din Europa Centrală și argint la Olimpiada Internațională de Informatică, prof. coordonatori: Dumitrașcu Octavian Dan și Oncescu Costin-Andrei (fost medaliat internațional).

Conform reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele obținute la olimpiadele/concursurile internaționale sunt următoarele: 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Premiile acordate elevilor participanți la competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale etc.) sunt următoarele: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorilor care au pregătit elevii li s-a acordat un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Școlii de proveniență a elevilor i s-a acordat câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele respective vor fi folosite pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.