Sute de câmpulungeni au pus de-o revoltă ad hoc în spaţiul virtual. Oamenii sunt supăraţi, contrariaţi şi mai ales descumpăniţi de faptul că este primul an în care la Câmpulung nu se mai împodobeşte un imens brad în Piaţa Primăriei şi că, pe Bulevardul „Pardon”, au reapărut tarabele doldora de kitsch-uri chinezeşti sub masca unui aşa numit „Târg de Crăciun”.

„FĂRĂ BRAD DE CRĂCIUN ÎN PIAȚA PRIMĂRIEI

Din informațiile noastre, în acest an nu va fi instalat brad de Crăciun în Piața Primăriei. Motivul se pare că ar fi riscul de a pierde garanția asupra lucrărilor efectuate, din cauza posibilei deteriorări a plăcilor de “granit” . Se pare că în piața primăriei constructorul a interzis accesul auto sau al unor utilaje care au gabarit mai mare de 3.5 tone. Ne punem următoarele întrebări inerente:

– care este calitatea plăcilor montate?

– aceste plăci chiar sunt din granit? Sau sunt replici?

– va mai fi vreodată instalat brad de Crăciun în Piața Primăriei?

– dar vreo scenă pentru spectacole?

– când s-a făcut proiectul, chiar nu s-a ținut cont de menirea unei piețe publice astfel încât să nu fie afectată populația din cauza proastei proiectări?

– primarul știa de aceste interdicții impuse de constructor? Dacă nu, de ce nu a știut? Dacă da, de ce a fost de acord cu ele?

– de ce nu s-a ales altă soluție tehnică?

– care sunt și celelalte condiții puse de firma de betoane pentru păstrarea garanției și care afectează cetățenii din Câmpulung?

Sperăm că la aceste întrebări să ne răspundă dl. Primar în ședința de Consiliu Local din luna decembrie.”, este postarea făcută pe Facebook de echipa PNL Câmpulung în urmă cu numai câteva ore.

„Grotesc! Prima capitală a Țarii Românești – Câmpulung… anul de grație 2019!

Poate sunt eu sub impresia târgului de la Sibiu, luminițelor de București, dar ne putem uita mai pe aproape, la Pitești sau Mioveni…

Chiar nu s-a întrebat nimeni din administrația locală ce se vinde pe la tarabele astea când le-au închiriat? Târg de sărbători de iarnă??? Atât putem în zona asta de poveste? Numai chinezisme de mâna a 8-a, lumină și atmosferă de promiscuritate totală… Toate pe celebrul, în alte vremuri, elegantul bulevard “Pardon”.

Pardon, mă scuzați, trist! Tare trist!”, este şi postarea făcută pe Facebook de musceleanca prin adopţie, fost preşedinte al Lions Club Câmpulung „Negru Vodă”, Carmen Bârloiu.

Cele două postări au reuşit să strângă, într-un timp foarte scurt, sute de comentarii în mare majoritate vina fiind aruncată în cârca primarului Liviu Ţâroiu.

Realitatea este că municipiul Câmpulung stă sub imensa umbră a personajului fictiv Grinch, pentru că deşi s-au cheltuit sume astronomice pentru iluminatul festiv, acest lucru nu este prea vizibil şi nici de bun gust.

Municipiul Câmpulung a încheiat un contract de servicii cu firma, devenită „de casă”, S.C. RC ENERGO INSTALL S.R.L. Buzău pentru închirierea a diverse articole decorative în sumă de 28.250 lei fără TVA.

Este vorba de închirierea unui „pachet iluminat decoraţiuni bi şi tridimensionale cu ocazia sărbătorilor de iarnă pe anul 2019”.

Totodată, SPADPP, instituţia din directa subordine a primăriei municipiului a achiziţionat, de la aceeaşi firmă, un pachet iluminat festiv în valoare de  46.450 lei fără TVA.

La costurile de mai înainte se adună şi montajul şi demontajul instalaţiilor luminoase, încă neaprinse pe perioada nopţii, cel mai probabil, din motive de economie la facturile de energie electrică. Primăria fiind pusă în situaţia ca an de an să achiziţioneze pachete de iluminat festiv ce conţin tot felul de instalaţii, neştiind nimeni de ce aceste cheltuieli se fac anual şi unde dispar vechile instalaţii.

Dar până la partea financiară, partea estetică este una ce lasă loc comentariilor răutăcioase, încât s-ar putea ca nici măcar Grinch să nu mai poată ajunge la Câmpulung, mai ales că are de trecut şi de ceva… semafoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.