În seara zilei de joi, 30 noiembrie 2017, de ziua Sfântului Andrei, primarul municipiului, Liviu Ţâroiu, a decis să aprindă o mare parte din miile de luminiţe, ce-i drept puse cam haotic, ce au menirea de a da Câmpulungului o parte din Spiritul sărbătorilor Crăciunului.

Edilul a anunţat că pentru moment se vor aprinde doar ornamentele din zona centrală a municipiului, urmând ca în primele zile ale lunii decembrie să fie aprinse şi decoraţiunile luminoase din cartierele câmpulungene şi de pe unele străzi mai principale.

Pe lângă marele brad din Piaţa Primăriei, împodobit cu amabilitatea pompierilor militari şi sub stricta supraveghere statico – blegoasă a unei nacele închiriate de la privat cu taxare la oră, vor mai fi împodobiţi alţi trei brăduţi, unul în Grui şi doi în zona Vişoi.

Municipiul căpătând şi la final de an 2017 un aspect destul de ciudat, unic din punct de vedere estetic, asta dacă este să privim în ansamblu cum şi pe unde au fost „aruncate” ghirlandele luminoase.

Căci unul dintre cele mai mare şocuri suferite de câmpulungeni a fost modul în care au fost „împachetate” trunchiurile copacilor de pe Bulevardul „Pardon”. Unele dintre decoraţiuni având ca protecţie, chiar şi, folie de plastic.

De subliniat fiind că numai pentru a fi achiziţionate sau… împrumutate noi decoraţiuni de Crăciun, de la o firmă din Buzău, s-a cheltuit peste 70.000 mii lei. Sumă din care pe străzile centrale câmpulungenii vor putea simţi magia iernii admirând mai multe sfere tridimensionale, dar şi mii de leduri de culoare alb rece. În timp ce clădirea primăriei va fi îmbrăcată  într-o perdea de lumini.

Pe de altă parte, pe străzile lăturalnice, unde au fost puse din vreme şi celebrele cupluri stradale, bănci şi coşuri de gunoi la preţ de lux, au fost montate vechile instalaţii luminoase între stâlpi, pe principiul „azvârlite pe un cablu”.

Dar tot ca pe-o noutate, în giratoriul de la „Dinicu – Golescu” s-a renunţat la laleaua luminoasă şi s-a ales o gigantică decoraţiune sclipitoare gen stea cu foarte multe colţuri, posibil pentru a nu ieşi prea mult în evidenţă, şi-a semăna perfect cu un … meteorit căzut în mijlocul unei intersecţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.