Un jandarm din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Câmpulung, a fost confirmat, astăzi, pozitiv la testul pentru CODIV-19.

În ziua de marţi, 31 martie a.c., omul legii s-a simţit rău şi s-a prezentat la Spital unde a fost diagnosticat cu pneumonie, fiindu-i fost recoltate probe biologice pentru testul de coronavirus şi transmise către laborator. Joi, 2 aprilie a.c., s-a întors rezultatul, prin care s-a confirmat faptul că jandarmul este infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

„Un jandarm din județul Argeș a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus. Acesta a fost plecat în Turcia și s-a întors în țară în cursul lunii martie. Cum Turcia nu se afla în zonă galbenă sau roșie la acea dată, nu s-a impus izolarea la domiciliu sau carantinarea.

Facem mențiunea că el a executat misiuni cu alți jandarmi, cât și cu polițiști. Marți a acuzat stare de rău. La spital a fost diagnosticat cu pneumonie și i s-au recoltat probe. Azi (joi) a fost confirmat pozitiv.

DSP Argeș a făcut o anchetă epidemiologică, toți contacții direcți fiind izolați. Este vorba despre 7 agenți de Poliție, 9 jandarmi și membrii familiei. Până în acest moment, niciunul dintre contacții direcți nu prezintă simptome. De precizat că jandarmul se deplasa între unitate și casă cu autoturismul propriu.”, se arată în comunicatul oficial al Prefecturii Argeş.

În această seară, toate autoturismele Jandarmeriei şi cele ale Poliţiei din Câmpulung au fost dezinfectate de către SC Pet Electric Global SP SRL, firma are se ocupă şi de dezinfecţia în municipiu şi la scările de bloc.

De precizat că acesta este cel de-al treilea caz, confirmat oficial, de infecţie cu noul coronavirus la Câmpulung. Prima fiind femeia din Godeni, cea de a doua o bătrână din Vişoi şi jandarmul. Potrivit surselor, la nivel local se aşteptau şi încă sunt aşteptate rezultatele pentru mai multe persoane, însă până la obţinerea oficială a informaţiilor este cale lungă în condiţiile în care statistica este dată la general o singură dată pe zi, iar datele trebuie obţinute pe surse şi mai apoi confirmate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.