Câmpulung – Primul deces al unei femei confirmată cu COVID-19!

UPDATE 16.03

Deces 160- Prima victimă COVID din Argeș

Grupul de Comunicare Strategică informează despre decesul unei femei de 89 ani, din județul Argeș. Pacienta fost internată în Spitalul Municipal Câmpulung, la Boli Infecțioase în 3.04.2020. Confirmată cu COVID-19 în 4.04.2020, aceasta a decedat azi, 6.04.2020. Comorbidități: Infarct miocardic in antecedente, Insuficiență cardiacă, Bloc de ramură stângă, HTA, BPOC.

UPDATE 10.30

Între timp am mai aflat că, în urmă cu două – trei zile, rudele femeii internate cu simptome clare de COVID-19, fapt şi confirmat între timp, au încercat să o ia acasă de la Spital. Printre cei ce doreau să o ia pe bătrână acasă fiind şi unele persoane ce ar fi trebuit să fie în izolare, dar care făceau scandal prin curtea spitalului. Cert fiind că astfel de persoane reprezintă un pericol nu numai pentru ei, ci şi pentru cei din jurul lor.

Primul deces din Argeş declarat ca fiind cauzat de COVID-19

Potrivit zvonurilor apărute de la primele ore ale dimineţii de luni, 6 aprilie 2020, confirmate din surse de încredere, la Spitalul Municipal Câmpulung a fost înregistrat primul deces cauzat de virusul SARS-CoV-2.

Este vorba de o femeie în vârstă de circa 90 ani, al cărei test pentru COVID-19 a ieşit pozitiv.

Bătrâna este din comuna Bughea de Jos şi are mai mulţi nepoţi care au o firmă de transport.

Nepoţii femeii au intrat în izolare de numai două zile, după ce bunica lor a ajuns la spital.

Se pare că, printre rudele femeii, sunt şi şoferi de TIR, care nu au luat în considerare faptul că trebuie să intre în autoizolare, pe motiv că ei beneficiază de condiţii şi reguli speciale.

La ora actuală, în zona Muscel, există două focare de infecţie, respectiv localităţile: Godeni şi Bughea de Jos, cea mai afectată fiind porţiunea Malu (ce leagă cele două comune).

Conform celor spuse de localnici, în Godeni ar fi avut loc o pomană, iar în Bughea de Jos o adunare a unui cult religios din care face parte şi familia bătrânei decedate.

DSP Argeş a demarat o anchetă epidemiologică în acest sens.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.