De foarte multă vreme nimeni nu pare a sesiza faptul că stâlpii şi copacii din centrul municipiului Câmpulung, mai ales cei de pe Bulevardul „Pardon”, sunt „vandalizaţi” periodic de către persoane ce nu doresc decât să-şi facă cât mai multă reclamă stradală.

La fel cum şi statuile din Grădina Publică „Merci” au fost, peste noapte, ornamentate cu nişte mâzgălituri, ce posibil să ţină loc de succintă prezentare a busturilor personalităţilor ce-ar trebui să reprezinte o mândrie locală, nicidecum bătaia de joc a unora puşi pe „fapte mari”.

Chiar şi-n ciuda amenzilor cuprinse între 500 lei şi 20.000 lei nepăsarea pare să fie la ea acasă atunci când e vorba de „graffiti” sau de anunţuri, afişe şi alte reclame prinse cu bandă adezivă de stâlpi şi copaci.

O excepţie la Lege, prevăzută în CL nr. 96 din 31 august 2017 – Regulamentul Local de Publicitate privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate este în cazul stâlpilor de iluminat. Caz în care „este permisă amplasarea de mijloace publicitare pe stâlpii de iluminat, pe stâlpii special construiţi pentru susţinerea de cabluri de alimentare electrică a reţelei de transport în comun şi/sau pe alţi stâlpi ce permit amplasarea de mijloace publicitare, numai cu avizul autorităţii administraţiei publice locale şi avizul deţinătorului/proprietarului sau administratorului stâlpului”.

Însă este foarte greu de crezut că cineva a dat vreun aviz pentru folosirea stâlpilor şi copacilor din centrul municipiului în vederea reclamei stradale la o astfel de manieră (a se vedea foto), mai ales că este vorba de o zonă de publicitate restrânsă (sit istoric delimitat conform LMI 2010) în care se impun restricţii speciale şi sunt permise numai mijloacele de publicitate precizate cu stricteţe în Regulamentul aprobat de plenul Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.