Brânza de vaci şi unele produse din carne posibilele surse de infecţie a bebeluşilor din Argeş

Potrivit ultimelor date transmise de reprezentanţii de la Direcția Sanitar –bebe 3 Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, bacteria ce pare să fi îmbolnăvit sugarii, E-coli, a fost descoperită în carne şi produse lactate.
La nivel de Argeş fiind vorba de brânza de vaci marca Brădet, dat fiind că în urma analizelor făcute de DSVSA fabrica argeşeană a fost închisă. Se pare că şi unele produse din carne sunt o sursă a infecţiei cu bacteria E-coli, urmând a se da noi date oficiale cu privire la rezultatele analizelor. De amintit fiind că la această oră zeci de copii sunt internaţi cu diaree în spitalele din judeţ, în timp ce trei micuţi şi-au pierdut viaţa din cauza bacteriei E-coli.
,,Este vorba de brânza de vaci vrac. Am prelevat probele în urmă cu câteva zile și le-am trimis la laboratorul central de la ANSVSA, iar acum ne-a fost confirmat faptul că aceasta avea bacteria E-Coli. Nu știm însă dacă bebelușii care s-au îmbolnăvit au consumat din acest produs sau nu, mai trebuie făcute verificări. Brânza a fost retrasă de la comercializare și va fi distrusă.”, a menţionat Daniel Lupu, șeful DSVSA Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.