Din informarea Ministerului Educației, privind rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021 (înainte de contestații), reiese că: „Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 67,8%, în creștere cu aproape 5% față de aceeași etapă de afișare din sesiunea iunie-iulie a anului trecut: 62,9%). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 73,9% (un plus de 2,5%, comparativ cu aceeași etapă din sesiunea iunie-iulie 2020: 71,4%), iar pentru promoțiile anterioare, 27,6% (o majorare de 2,6%, comparativ cu sesiunea iunie-iulie 2020: 25%)”.

La nivel de Câmpulung, Colegiul Național „Carol I” se situează pe primele locuri din județul Argeș cu o promovabilitate de peste 90% în prima sesiune, înainte de contestații. În situația în care procentul promovabilității pe județ este de 69,86% și de 75,4% dacă se iau în calcul doar candidații prin promoția curentă.

La Colegiul Național „Carol I” Câmpulung au susținut Bacalaureatul un număr de 115 absolvenți, dintre care unul nu s-a prezentat, zece au fost declarați respinși, iar restul au promovat examenul maturității.

La nivel național, au promovat 86.120 de candidați, dintr-un total de 126.999 de candidați prezenți (110.358 de candidați prezenți provin din promoția curentă, respectiv 16.641 de candidați prezenți din promoțiile anterioare).

112 candidați au obținut media 10 (232, în prima sesiune a anului trecut, înainte de contestații).

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:

Limba și literatura română: lucrările a 1.351 de candidați au fost notate cu 10

Limba și literatura maternă: lucrările a 263 de candidați au fost notate cu 10

Proba obligatorie a profilului (Matematică – 948 / Istorie – 1.766)

Proba la alegere a profilului și a specializării: 7.196 (cele mai multe note de 10 au fost obținute la Logică și argumentare: 1908).

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

-recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

-susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

-obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.