Destinul unor oameni a fost scris cu litere prea grele. Unor semeni le-a fost dat să trăiască drame greu de imaginat. Nimic nu e mai dureros decât să ai în familie un copil bolnav care ştii că nu se va vindeca vreodată.

Familia Băbuș, din Câmpulung, trăieşte de aproape 5 ani o astfel de dramă. Anastasia Maria, fetița lor de doar 8 ani suferă de o tulburare genetică ce determină formarea unor tumori pe țesutul nervos. Ele se pot dezvolta oriunde în sistemul nervos inclusiv, creier, măduva spinării și nervi. Boala se numește neurofibromatoză tip I. Povestea Anastasiei şi a familiei ei nu pare reală. Pare o dramă de undeva de dincolo de ecranul televizorului. Atunci însă când priveşti în ochii trişti ai mamei, când priveşti dincolo de frământările tatălui realizezi că drama e reală. Şi e lângă noi.O familie care cu siguranţă merita să ducă o viaţă normală nu o povară prea grea pentru orice pământean. Şi ce e mult mai trist e faptul că cei din jur privesc neputincioşi spre această familie şi nimeni nu pare în măsură să facă ceva care să stingă această tristeţe. Povestea Anastasiei este  povestea unui copil bolnav care nu se poate bucura de viaţă din cauza  unei boli crunte. E povestea unor părinţi care-şi pun copilul mai presus de orice şi pentru care viaţa e o luptă cu propriile destine. Când a venit pe lume, Anastasia părea o fetiță perfect sănătoasă. Părinţii nu s-ar fi gândit niciodată cum avea să se transforme viaţa lor. Fericirea a durat  doar 3 ani, apoi totul s-a transformat într-un coşmar atunci când au aflat că micuța suferă de o boală grea. „Anastasia s-a născut cu pete pe piele dar atunci, medicii nu le-au spus părinților că ar fi vreo boală și că ele vor dispărea cu timpul. La vârsta de 3 ani, a făcut o convulsie febrilă și atunci am descoperit la un spital din Iași că micuța noastră are această boală. Tratamentul aplicat pentru această boală a avut efecte adverse și acum, micuța se confruntă și cu alte complicații”, declara mama fetiței cu lacrimi în ochi. Disperarea părinților avea să fie și mai mare atunci când au constatat că niciun medic din  România nu i-a găsit un tratament pentru boala Anastasiei. 

Disperaţi, părinţii au luatla rând toate spitalele din țară, până ce au ajuns la Spitalul Clinic de Psihiatrie pr.dr. „Alexandru Obgregia” din București, la Neurologie Pediatrică, unde un medic i-a recomandat fetiţei un medicament din Suedia care substituia citostaticele. Anul trecut, începând cu luna ianuarie, Anastasia a urmat acest tratament, dar așa cum era de așteptat au apărut și efectele adverse.

”Anastasia s-a îmbolnăvit pe partea cardiacă, adică a suferit o insuficiență cardiacă, colaps de valvă mitrală, regurgitare mitrală, așa încât, medicii i-au recomandat și un tratament cardiologic pentru a-i pregăti inima pentru o eventuală operație ce vizează înlocuirea valvei mitrale cu una mecanică și eventual, montarea unui bypass. Deocamdată nu se știe data viitoarei operații deoarece Anastasia mai are de trecut peste niște hopuri”, a mai declarat mama sa.

Fetița este în clasa a II -a , dar boala nu-i permite să frecventeze cursurile zi de zi așa că învață de acasă, două zile pe săptămână a câte două ore și chiar dacă boala a făcut-o să nu gândească asemenea copiilor de vârsta sa aceasta face eforturi alături de mama sa să se adapteze acestei situații grele. Deja boala a început să sape adânc în trupul Anastasiei, afectându-i vederea și sistemul osos. Din această cauză, micuța nu a văzut scările casei, a căzut și, și-a rupt mâna dreaptă. Chiar dacă majoritatea timpului și-l petrece pe patul spitalului din cauza bolii nemiloase, Anastasia merge mai departe, are visuri, speranțe, dorințe ca orice copil normal.  Iubește sportul, îi place să se alerge, să se joace cu păpușile ca orice fetiță de seama ei. Tratamentul este extrem de costisitor iar bugetul familiei este foarte mic și cu greu cei doi părinți pot face față cheltuielilor. Mai mult, aceștia au cheltuit toate resursele familiei și nu mai pot contiua finanțarea lui, așa că ne cere ajutorul nouă, tuturor pentru ca fetița lor să-și continue viața.

Haideți să-i dăm un licăr de speranță acestei familii poate prea greu încercate dar și micuței lor de 8 ani ce-și dorește cu ardoare să trăiască. Orice sumă o poate ajuta pe Anastasia să meargă mai departe! Să ne unim pentru o cauză nobilă și să-i redăm zâmbetul pe față micuței dar și speranța că totul va fi bine. Cine dorește să ajute o poate face donând bani în conturle din fotografie sau personal, participând la evenimentul caritabil ce are loc astăzi, 22 febriarie a.c., la ora 16.00, în sala mare a Primăriei Municipiului Câmpulung. Un spectacol caritabil susţinut de cunoscuta violonistă câmpulungeancă Teodora Ciurezu şi organizat de Colegiul Național Pedagogic “Carol I”, acolo unde este elevă și Anastasia.

Așadar, cei care doresc să-i salveze inimioara Anastasiei și să-i redea speranța unei vieți cât de cât normală, sunt așteptați la eveniment, acolo unde au posibilitatea să doneze atât cât îi lasă sufletul și buzunarul.

Orice sumă, oricât de mică, va fi binevenită și Anastasia vă mulțumește anticipat pentru acest gest de OMENIE.

Revenim cu o mare rugăminte către toți cei cu suflet mare care s-au lăsat impresionați de acest caz: Haideți să ne unim mâinile și inimile pentru a salva o altă inimă! Din puţin câte puţin o viaţă poate să fie salvată!

Anastasia merită să trăiască și este hotărâtă să lupte până la capăt! 

Este dreptul ei și numai împreună putem s-o ajutăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.