De astăzi, Elena Valerica Lăsconi devine, oficial, primul primar femeie a municipiului Câmpulung.

La ora 12.00, în sala de festivităţi a primăriei Câmpulung, în prezenţa prefectului Emilian Soare şi a subprefectului Corneliu Cîrstea, va avea loc  ceremonia de constituire a Consiliului Local.   Tot astăzi, noul primar ales al municipiului va fi investit în funcţie şi va depune Jurământul prin care se pune în slujba câmpulungenilor, pentru următorii patru ani.

Potrivit Legii, aleși locali al căror mandat a fost validat de către Judecătorie depun următorul Jurământ în Limba Română: „Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Câmpulung. Așa să îmi ajute Dumnezeu!”. Cu menţiunea că „formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase, Jurământul putând fi depus și fără formula religioasă”.

Jurământul se imprimă pe un formular special și se semnează, în două exemplare, de fiecare ales local.

Un exemplar al Jurământului se păstrează la dosarul de constituire, iar al doilea se înmânează consilierului local ales. Dosarul de constituire se păstrează de către secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.