Asociaţia „Corabia cu Arhitectură” invită câmpulungenii să aprindă lumânări, simbolizând Flacăra Unirii, la Crucile de Piatră

Timp de două zile, în perioada 23 – 24 iulie 2018, la Câmpulung se va desfăşura simpozionul cu tema „Urbanism, Arhitectură, Patrimoniu. Câmpulung. România 100”, în organizarea Asociaţiei „Corabia cu Arhitectură” în parteneriat cu Şcolile Doctorale ale Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Un proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Câmpulung pe anul 2018.

Astfel că, luni, 23 iulie 2018, cu începere de la ora 11.30, câmpulungenii, şi nu numai, sunt invitaţi să participe la un eveniment unic pentru Câmpulung: aprinderea de lumânări, simbolizând Flacăra Unirii, la Crucile de Piatră – monumente istorice specifice Câmpulungului. O activitate ce va continua și în celelalte zile ale anului.

De asemenea, cei interesaţi de valorile patrimoniului local, pot participa, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Câmpulung, cu începere de la ora 18.00, la conferinţa de prezentare a Ansamblului Istoric Urban Câmpulung – „Urbanism, Arhitectură, Patrimoniu. Câmpulung. România 100”.

„Proiectul este un complex de activități având ca scop promovarea valorilor de patrimoniu naţional excepţional al ansamblului urban al municipiului Câmpulung în Anul Centenarului Marii Uniri în context internaţional, şi următoarele obiective:

  • Prezentarea valorilor Câmpulungului în Anul Centenarului Marii Uniri prin conferinţe publice
  • Implicarea specialiştilor din domeniul urbanismului, arhitecturii, patrimoniului material şi imaterial
  • Simpozion compus din conferinţe şi o sesiune de comunicări ştiinţifice (cu premierea celor mai bune lucrări ale Şcolilor Doctorale ale UAUIM),
  • Dialog între cetăţeni, administraţie locală şi specialişti
  • Prezentarea temelor de interes actual şi a rezultatelor cercetării din cadrul Şcolilor Doctorale ale UAUIM prin cercetările doctoranzilor, facilitând dialogul doctoranzilor în vederea formării unor echipe de cercetare capabile să dezvolte împreună proiecte de cercetare şi îmbunătăţind calitatea tezelor prin schimbul de idei
  • Stimularea valorizării pozitive a patrimoniului material şi imaterial prin prezentarea acestuia în cadrul anului omagial al Centenarului Marii Uniri – România 100
  • Încadrarea acestor valori locale şi naţionale în cadrul valorilor internaţionale prin prezentarea acestora în cadrul evenimentelor Anului European al Patrimoniului 2018.

Dorim să strângem alături de noi arhitecții câmpulungeni prin naștere sau prin legătură afectivă cu bătrânul oraș istoric. Împreună pentru Câmpulung!”, este invitaţia lansată de arhitectul Anca Mihaela Coşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.