Trei argeșeni au răspuns, astăzi, apelurilor făcute de autorități și au donat plasmă umană, care va fi folosită la tratarea pacienților COVID-19, cu ajutorul aparatului de plasmafereză de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Pitești.

Doi dintre argeşeni erau programați, fiind declarați eligibili pentru a dona plasmă. Celor doi li s-a mai alăturat încă o asistentă medicală, din Pitești, care s-a prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru verificări. Ea a fost declarată eligibilă fiindu-i recoltată pe loc plasma atât de necesară tratamentelor în cazul celor infectaţi cu noul coronavirus.
Încă un argeșean, care nu a putut dona plasmă, a donat totuși sânge. Din acesta se va extrage plasma umană, folosită la tratamentul inovator al bolnavilor. Donatorii de astăzi sunt din Pitești și comuna Coșești.
“Instituția Prefectului Argeș îi încurajează în continuare pe argeșenii vindecați de COVID-19 să doneze plasmă, cu ajutorul aparatului de plasmafereză, instalat la Pitești în urmă cu două săptămâni.”, precizează Prefectura.

În acelaşi timp şi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Câmpulung se donează sânge din care este extrasă plasma atât de necesară în tratarea mai multor afecţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.