În speranța că mai poate salva oarecum situația dezastruoasă în care a adus PNL, conducerea actuală a partidului, din care face parte și Alina Gorghiu, vine cu o idee năstrușnică, neconstituțională, invocând așa-zisa economie la bugetul statului. Este vorba despre alegerile de anul viitor, despre care Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului, spune că vor “obosi populația și economia”, propunând  comasarea lor.

Călcând în picioare principiile democratice pe care PNL le-a apărat dintotdeauna, conducerea actuală încearcă să se folosească de primarii liberali pentru a deghiza managementul dezastruos al partidului. Folosindu-i ca agenți electorali, speră să obțină câteva procente în plus. Cetățenii trebuie însă să fie ajutați să voteze în cunoștință de cauză. Oamenii vor fi bulversați dacă la urne vor avea în față șase buletine de vot: pentru primar, Consiliul Local, Consiliul Județean, președintele CJ, Camera Deputaților și Senat. Procesul electoral ar fi viciat, iar campania electorală va fi comprimată într-un amalgam de promisiuni.

Nu putem fi de acord să se folosească metode nedemocratice și neconstituționale pentru mascarea lipsei de performanță a conducerii PNL. Curtea Constituțională a decis în 2012 că legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale este neconstituțională. Această năstrușnicie nu a mai fost practicată niciodată în România.

Singurele tipuri de alegeri care au fost comasate au fost parlamentarele și primul tur al prezidențialelor, în anul 2004. De ce propuneți așa ceva și de ce acum?”, este opinia pertinentă a vicepreședintelui Forța Dreptei, deputat Adrian Miuțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.