Aflată în vizită de lucru în Japonia, ministra Justiției Alina Gorghiu, s-a întâlnit joi cu Yuriko Koike, Guvernatoarea prefecturii Tokyo, cunoscută ca fiind prima femeie din istoria japonezilor care ocupă această funcție și administrează o regiune cu o populaţie de 37 milioane locuitori.

În cadrul întâlnirii, Alina Gorghiu și Yuriko Koike au vorbit despre egalitatea dintre femei și bărbați în politică, dar și despre criza umanitară generată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

„Yuriko Koike, Guvernatoarea prefecturii Tokyo, gestionează o zonă cu 37 de milioane de oameni. Este prima femeie din istoria Japoniei care ocupă acest rol. A fost o onoare să o întâlnesc ieri.

Am discutat despre egalitatea dintre femei și bărbați în politică, cum e în România, cum e în Japonia: “nu e ușor să spargi gheața într-o lume a bărbaților”, a spus doamna Koike. Așa e. Însă proiectele pentru promovarea femeilor în politică sunt un “must.”

Criza umanitară declanșată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a fost, de asemenea, pe agenda discuțiilor. Am felicitat-o pe doamna Koike pentru Conferința de la Tokyo pentru sprijinirea Ucrainei care a avut loc chiar luni.

Democrația, statul de drept și progresul sunt valori pe care se sprijină și Parteneriatul Strategic dintre România și Japonia.”, a transmis ministra Justiţiei Alina Gorghiu.

Sursa Facebook – Alina Gorghiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.