Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, vineri, că respinge categoric afirmaţiile făcute de liderul USR, Cătălin Drulă, care a atacat DNA declarând că „statul de drept este călcat în picoare”. 

USR atacă acum statul de drept în situaţia în care doi foști miniștri USR, Vlad Voiculescu și Oana Mihăilă, sunt vizaţi de ancheta DNA din dosarul achiziţiei de vaccinuri anti-COVID, alături de fostul premier Florin Cîţu. 

„Ca ministru al Justiţiei trebuie să resping categoric afirmaţiile lansate în spatiul public de partidul politic USR, nocive pentru statul de drept, potrivit cărora DNA este un instrument politic, iar Justiţia poate şi trebuie să ancheteze pe oricine dar, când se ajunge la membrii propriului partid, iată că devine o vânătoare politică.

Nu credeam să văd repetarea erorilor comise de Dragnea pe scena politică românească şi a atacurilor acestuia la adresa Justiţiei şi a statului de drept. Discursul PSD în epoca Dragnea a produs imense daune României din toate punctele de vedere.

Toţi cetăţenii sunt egali în fata legii, indiferent de statut, de demnitate, de salariu, de carnetul de partid.

PNL, ca partid politic responsabil, va vota în favoarea cererii Parchetului aşa cum a făcut de fiecare dată. Votul pentru ridicarea imunității în cazul oricărui parlamentar, indiferent de culoarea politică, este un act de coerență cu valorile democratice. Am încredere în Justiţie şi nu voi comenta absolut nimic legat de ancheta în curs. Voi îndeplini cu maximă celeritate rolul care revine ministrului Justiției în procedura iî curs.”, a declarat ministrul Justiţiei Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.