Președintele interimar al Senatului României Alina Gorghiu a avut azi o întâlnire cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Cel de-al doilea om în stat a mulțumit pentru sprijinul Germaniei în privința obiectivului aderării României la Schengen, arătând că România depune toate eforturile pentru a crea condițiile în vederea unui deznodământ pozitiv înainte de sfârșitul anului.

De asemenea, a menționat că cele două state pot intensifica dialogul parlamentar pe teme de interes comun, subliniind că experiența germană în OCDE poate constitui o asemenea temă, mai ales având în vedere faptul că Parlamentul a înființat o comisie specială pentru aderarea României la OCDE.

Totodată, înaltul demnitar român a afirmat sprijinul deplin al Senatului de a consolida relațiile excelente existente cu Germania, atât la nivel bilateral, cât și la nivelul UE și NATO. În contextul actual deosebit de complex, partea română a subliniat că este necesar să fie sprijinită în mod ferm și substanțial Republica Moldova, care, după Ucraina, este cel mai afectat stat de acest război și se confruntă cu o serie de provocări și crize majore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.