Cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înfiinţare, Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung Muscel a scos de sub tipar un album – monografic ce cuprinde o colecţie de documente şi fotografii rare strânse de către profesorul Adrian Săvoiu şi directorul Colegiului, profesorul George Radu.

Albumul – monografic:  ,,Trecut, prezent, viitor: Colegiul Național Pedagogic Carol I”, va fi lansat mâine, joi, 30 noiembrie, la Ziua Şcolii, în prezenţa numeroşilor invitaţi.

 „Albumul monografic Colegiul Național Pedagogic „Carol I” Câmpulung-Muscel. 150 de ani de existență, realizat de Adrian Săvoiu și George Radu, este o reconstituire, prin documente și fotografii, a activității celei dintâi instituții de învățământ din Muntenia specializată în pregătirea învățătorilor. Înființată la București în 1867, prin decretul domnitorului Carol și la inițiativa lui Dimitrie Gusti, școala a fost rezultatul cristalizării unor idei generoase care circulau în spațiul cultural românesc la jumătatea secolului al XIX-lea. Ea reprezintă expresia unui ambițios program de factură iluministă, ce avea drept scop răspândirea științei de carte în lumea rurală, prin intermediul unor învățători sătești școliți corespunzător.

Existența de un secol și jumătate a acestei școli de elită a învățământului pedagogic românesc este reflectată cronologic. Albumul, care se deschide cu o istorie pe scurt a școlii, este structurat în patru secțiuni, fiecare deschizându-se cu o cronologie a perioadei respective, urmată apoi de fotografii și documente.”, este prezentarea făcută albumului – monografic la Târgul Internaţional GAUDEAMUS unde volumul a fost vândut, de Editura ART, la ofertă cu 79 lei, în condiţiile în care preţul real este de 104 lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.