Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, susține, mai nou, că a semnat alături de mai mulți colegi din PNL o propunere legislativă pentru eliminarea suprafiscalizării contractelor de muncă cu timp parțial. Deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului Forța Dreptei, susșine că atitudinea Alinei Gorghiu este însă una falsă și populistă, în condițiile în care faptele o contrazic flagrant.

“Le aduc aminte celor care se dau acum apărătorii angajatorilor și angajaților că supraimpozitarea contractelor part-time a fost decisă, în iulie, prin Ordonanța 16, de guvernul Ciucă, la presiunile celor din PSD. Ordonanța a fost apoi supusă votului Senatului și Camerei Deputaților.

În realitate, senatorii PNL au votat cu două mâini supraimpozitarea contractelor part-time, la ședința Senatului din 12 octombrie 2022. Atunci, Senatul a adoptat OG 16/2022 pentru modificarea Codului Fiscal, cu 67 de voturi “pentru”, 37 “împotrivă” şi o abţinere. Senatorii PNL, PSD şi UDMR au votat pentru, cu o singură excepție- Florin Cîțu, care a fost contra. Alina Gorghiu nici măcar nu a participat la ședință și la vot, din totalul de 136 de senatori fiind prezenți doar 105!

Ipocrizia de care dă dovadă președintele interimar al Senatului este revoltătoare, în condițiile în care Guvernul condus de Nicolae Ciucă a introdus această nedreptate în Codul Fiscal, iar senatorii PNL au votat-o fără să comenteze în fața colegilor de coaliție, din PSD, în urmă cu doar câteva luni. De altfel, măsura a mai fost introdusă de guvernarea PSD în august 2017 și a fost eliminată de Parlament în decembrie 2019.

Oamenii de afaceri, dar și angajații trebuie să știe adevărul! Din cauza Guvernului Ciucă, piața muncii a fost dată peste cap, tuturor contractelor cu normă parțială de lucru aplicându-li-se contribuții ca pentru un contract full-time de opt ore, de la 1 august 2022”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.