Instalarea Guvernului Ludovic Orban la Palatul Victoria va produce prímele consecințe pozitive la nivel local prin numirea reprezentanților guvernului în teritoriu, respectiv prefecții.

Una dintre discuțiile purtate în cadrul ședinței de BPJ a PNL Argeș din data de 06.11.2019 a fost legată de modul în care județul Argeș va fi reprezentat la nivelul Prefecturii.

Funcția de prefect, apolitică după numire, este una de maximă importanță pentru bunul mers al serviciilor publice deconcontrate ale ministerelor şi a celorlalte organe ale administraţiei publice centrale organizate în judeţ, pentru realizarea intereselor naţionale, aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În plus, prefectul exercită controlul de legalitate asupra actelor administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale.

PREȘEDINTELE PNL ARGEȘ, ADRIAN MIUȚESCU, A DECLARAT:

”Până la această oră nu a fost avansat, oficial, niciun nume pentru funcția de prefect al Județului Argeș.

Am văzut că au apărut únele speculații în spațiul public, prin intermediul presei, dar asigur pe toată lumea că sunt lipsite de temei, iar informațiile care circulă sunt false.

Funcția de prefect, una extrem de importantă, este ocupată conform legii și nu se decide nici în redacțiile unor publicații, nici pe stradă, nici prin cafenele.

Această funcție se discută în forul de conducere al partidului, în cazul de față BPJ al PNL Argeș, se discută cu membrii partidului și se fac consultări, evident, cu Guvernul, apoi se ia cea mai bună decizie având ca bază democrația din partid și ca principale argumente pregătirea profesională a celui care va fi desemnat, calitatea sa morală, precum și buna sa credință dovedită în timp, în spațiul social.

De aceea, repet, tóate zvonurile propagate pe diverse canale, până la această oră, sunt egale cu zero și îi rog pe toți oamenii serioși să le ignore. PNL este un partid responsabil care respectă legile acestei țări și își respectă propriul statut.

La această oră vă pot spune doar un singur lucru: viitorul prefect al județului Argeș va întruni toate calitățile profesionale și umane menționate anterior”.

Machetă comandată de PNL, publicată de ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, CMF 31190005

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.