În toate evenimentele importante din istoria modernă și contemporană a țării noastre, Armata Română a avut un rol fundamental. Prin jertfele dorobanților ne-am câștigat Independența pe câmpul de luptă, cu sângele vărsat de ostașii români pe fronturile Primului Război Mondial am trasat granițele României Mari, cu avântul flăcăilor români am eliberat Careiul, ultima localitate românească aflată sub ocupație străină și prin sacrificiul militarilor ei, Armata Română apără în continuare interesele statului român în teatrele de operații ale Alianței Nord-Atlantice. Faptele de arme ale acestor eroi și sacrificiul lor au modelat istoria națională și au păstrat vie flacăra patriotismului în mentalul generațiilor de români, care și-au pierdut în război un tată, un soț, un iubit, un frate, un văr sau un cumnat.

“Ca un semn de recunoștință pentru toți ostașii români, cu ocazia celebrării ZILEI EROILOR, Consiliul Local și Primăria Municipiului Câmpulung cu sprijinul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele”, în colaborare cu Muzeul Municipal Câmpulung Muscel organizează un ceremonial militar și religios în data de 25 mai 2023, de la ora 10.00 la Ansamblul Monumental Mateiaș, încheiat cu o depunere de coroane.

În cadrul acestui proiect comun vor lua parte, pe lângă vânătorii de munte ai Batalionului și trupe de reconstituire a istoriei Primului Război Mondial din Detașamentul Mateiaș, în parteneriat cu Asociația Historia Renascita.

Totodată, cu această ocazie va fi lansată și expoziția DULCE ET DECORUM PRO PATRIA MORI, un veritabil omagiu adus eroilor musceleni din toate timpurile.”, este invitaţia lansată de Alexandru Oprea, managerul Muzeului Municipal Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.