Vicepreşedinte PNL Argeş, Gelu Tofan:„Sănătatea Financiară a României în Pericol”

Execuția bugetului general consolidat, conform datelor operative de execuție, s-a încheiat pe primele cinci luni ale anului 2019 cu un deficit de 14,7 miliarde de lei, respectiv 1,43% din PIB. Suma este aproape dublă față de aceeași  perioadă a anului trecut. Deficite peste tot: şi la bugetul de pensii, şi la sănătate şi la general consolidat. Şi toate sunt mai mari decât cele programate pentru aceasta perioadă.

Guvernul Dăncilă a investit greşit,numai  în consum, crescând substanţial şi nesusustenabil anumite venituri din sistemul public şi alocând mai puţini bani decât în 2016 pentru investiţii; iar 2016 a fost un an foarte slab la acest capitol.

Din toamnă intrăm în populismul creşterii pensiilor, fără însă a echilibra acest sistem şi acordând din ce în ce mai multe pensii speciale.

Toate acestea  conduc la şubrezirea bugetului. România se va împrumuta, la dobânzi din ce în ce mai mari pentru plata salariilor şi pensiilor.

Guvernul se îndreaptă greşit către latura de consum, unde sunt cheltuite salariile publice şi pensiile speciale.

În realitate, bugetul rușinii naționale a devenit factor de risc pentru România.

– Cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde lei numai pe dobânzi;

– Veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB;

– Investițiile publice din bugetul național sunt la jumătate faţă de perioada similară a crizei din 2009.

Ar  trebui ca  Ministrul Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici şsi Prim-Ministrul României, doamna Viorica Vasilica Dăncilă să rămână cu funcţiile alese săptămâna trecută la Congresul PSD, dar să demisioneze urgent din Guvernul României, înainte de a se declanşa o nouă criză economică.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeş

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.