USR vrea introducerea obligativității Certificatului Verde pentru toți angajații

USR anunță că ”susține ferm introducerea Certificatului Verde ca măsură de protecție la locul de muncă, atât pentru protecția angajaților, cât și pentru persoanele cu care aceștia vin în contact”.
De asemenea reprezentanții Uniunii mai spun că ”adoptarea legii Certificatului Verde este o urgență națională, care poate salva mii de vieți. Pentru a ne asigura că legea nu va fi discriminatorie, vom cere în Parlament ca aceasta se aplice pentru toți angajații, indiferent că aceștia lucrează în sistemul public sau cel privat.
În plus, vom propune și o perioadă de tranziție de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.
Astfel, angajații vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a se vaccina cu prima doză sau pentru a-și face și a doua doză, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului.
După cele 60 de zile, angajații nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, costul testării periodice va fi suportat de angajat. În cazul în care un angajat ar refuza testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia”.
Este de subliniat că Legea privind introducerea obligativității Certificatului Verde pentru personalul medical, în instituțiile publice și în clădirile de birouri, a fost respinsă de senatori și a intrat la începutul acestei săptămâni în dezbatere la Camera Deputaților, unde parlamentarii AUR au făcut un întreg scandal pe acest subiect.
Termenul de depunere a amendamentelor la acest proiect este 12 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.