USR-PLUS își asumă o situație de criză și răspunde pe măsura momentului

În seara zilei de 11 octombrie a.c., Președintele Klaus Iohannis i-a cerut liderului USR – PLUS, Dacian Cioloș, să formeze un nou Guvern.
În urmă cu puțin timp Cioloș a transmis pe pagina sa de pe un site de socializare că a primit sute de întrebări și mesaje fapt pentru care a considerat că este bine să-și liniștească simpatizanții și să dea o serie de lămuriri.
Dacian Cioloș are la dispoziție zece zile pentru a forma propriul Cabinet. Este foarte posibil ca portofoliile de miniștrii din Guvernul Cioloș să fie împărțite între USR-PLUS, PNL și UDMR. Deja fiind vehiculate numele celor aleși de prim ministrul desemnat pentru formarea noului Guvern.
Am primit sute de întrebări și mesaje legate de nominalizarea mea ca premier în acest moment de criză. Cei care mi-au scris sunt îngrijorați că am fost atrași într-o capcană politică sau că mi s-a oferit această soluție pentru a mi se închide oportunitatea unei candidaturi prezidențiale. Îmi doresc să lămuresc această situație, pentru a nu continua speculații sau îngrijorări care nu-și au rostul.
Din perspectivă politică, trebuie să înțelegeți că suntem al treilea partid ca număr de mandate parlamentare, dar singurul care a prezentat o soluție politică la criza actuală. Nu suntem blocați în probleme interne, nu jucăm criza politică gândindu-ne la voturile de peste doi ani. Pur și simplu, am făcut ceea ce trebuie să facă un partid politic: să își asume o situație de criză și să răspundă pe măsura momentului în care ne găsim. Ideea că se câștigă timp printr-o astfel de nominalizare este o greșeală profundă. Nu suntem într-o situație de calm și bunăstare socială în care să ne permitem să tărăgănăm decizii măsurând cu șublerul ce avantaje ne ies dacă speculăm momentul. Noi am ales să acționăm.
Din perspectivă personală, cred că ar trebui să existe mai multă îngrijorare pentru cei bolnavi și care nu au loc în spitale sau de cum se vor plăti facturile în această iarnă. Nu e cazul să se îngrijoreze nimeni pentru cariera mea politică sau pentru candidatura mea la președinție. Suntem în plină pandemie și se pierd sute de vieți omenești în fiecare zi, iar societatea noastră trebuie să iasă din fascinația jocului politic și să se îngrijoreze pentru adevăratele motive. Principala greșeală a politicienilor este că au crezut mereu că totul este despre ei. Guvernarea este despre cum se vor descurca românii în aceste luni dificile în care pandemia amenință pe fiecare dintre noi, iar facturile sunt o povară peste care unii dintre noi nu vor fi în stare să treacă.”, este reacția lui Dacian Cioloș la comentariile și semnele de întrebare apărute după desemnarea sa ca premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.