La începutul lunii iulie a.c., la Kigali, în Rwanda a avut loc cea de-a 47-a sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF). Eveniment la care a participat și deputatul Simona Bucura Oprescu, care a fost realeasă membru al Comitetului Director al Reţelei Femeilor Parlamentar.

”Sunt onorată de faptul că în cadrul celei de-a 47-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), care s-a desfășurat între 6 și 9 iulie la Kigali, în Rwanda, am fost realeasă în funcția de membru al Comitetului Director al Reţelei Femeilor Parlamentar.

În cadrul celor 3 zile de lucrări au avut loc dezbateri, dar și organizarea de alegeri pe mandate pentru o perioadă de doi ani, atât pentru funcţia de preşedinte al APF, cât şi pentru toate funcţiile din cadrul organizaţiei.

Delegaţia Parlamentului României la APF a fost condusă de președintele acesteia, domnul deputat Florin Alexandru Alexe, căruia îi mulțumesc pentru sprijin și dedicare.

Francofonia înseamnă 300 de milioane de oameni răspândiți pe cele cinci continente care împărtășesc o limbă comună – franceza, iar în cei 10 ani de când fac parte din familia Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză am acţionat în repetate rânduri pentru strângerea relaţiilor de colaborare, pentru schimbul de idei şi întărirea relaţiilor administrative şi comerciale.”, a ținut să precizeze parlamentarul argeșean Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.