Senatorul Cristina Stocheci – ”Majorarea alocațiilor, a salariului minim și a pensiilor sunt obligatorii pentru viitorul guvern și nu sunt negociabile!”

Social – democrații anunță ceea ce doresc de la viitorul Guvern și văd ca o prioritate mărirea salariului minim, a alocațiilor pentru copii și a pensiilor.

”PSD are ca prioritate, dincolo de stabilizarea situației critice din sănătate, susținerea românilor puternic loviți de creșterea galopantă a prețurilor.

PSD vrea creșterea alocațiilor și majorarea pensiilor încă din prima lună de guvernare, precum și creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022.

Majorarea alocațiilor, a salariului minim și a pensiilor sunt obligatorii pentru viitorul guvern și nu sunt negociabile!

Principalele măsuri pe care le propune PSD se adresează categoriilor sociale cele mai lovite de creșterea galopantă a prețurilor:

  • Familiile cu mulți copii;
  • Angajații cu venituri mici (mai ales din zona privată);

Pensionarii care în medie câștigă sub 1.600 de lei.

Aceste trei categorii nu pot face față majorărilor uriașe ale prețurilor la energie, căldură, alimente și medicamente.

Ce prevăd cele trei măsuri care trebuie aplicate din prima lună de guvernare?

  • Creșterea alocațiilor pentru copii: de la 214 la 300 de lei, pentru copiii între 2 și 18 ani și de la 427 la 600 de lei, pentru copiii mai mici de 2 ani și pentru cei cu dizabilități;
  • Creșterea pensiilor: majorarea punctului de pensie cu 11%;
  • Creșterea salariului minim: de la 2.300 la 2.550 de lei.

PSD nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a aplica soluții la situațiile critice din prezent, astfel încât să se producă stabilizarea și apoi revenirea la normalitate în vederea relansării economice și sociale.”, anunță senatorul Cristina Stocheci.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.