Ieri, 1 februarie a.c., parlamentarii s-au reîntors la muncă după o binemeritată vacanță de 45 de zile. Astfel că și cele două doamne ”de fier” ale politicii argeșene, președintele interimar al Senatului Alina Gorghiu, în calitate de lider al liberalilor argeșeni, dar și deputatul Simona Bucura Oprescu, ca președinte interimar al PSD Câmpulung, au început nu numai munca în slujla celor ce le-au ales, ci seria de pelerinaje la Parlament.

Startul a fost dat de liberali, care au săpat pe o rețea de socializare invitația lansată doamnelor din OFL Argeș la o întâlnire informală cu doamne senator/consilier de stat la Senat și un tur al Parlamentului.

Însă, același start, a fost furat de către social – democrații argeșeni. Astfel că, nu mai puțin de o sută de aleși și membri ai organizaței PSD Câmpulung au fost invitați ieri la Parlament, de către deputații  Simona Bucura Oprescu, Remus Mihalcea și Nicolae Pavelescu, pentru a se juca rolul legiuitorului. Eveniment ce a fost extrem de mediatizat în cercul social – democrat de toți cei ce s-au bucurat de șansa de a se visa paralmentar măcar pentru o zi.

”100 de câmpulungeni au fost parlamentari pentru o zi

Astăzi a fost o zi deosebită, o zi în care împreună cu 100 dintre colegii mei din organizația municipală PSD Câmpulung  am fost invitați la Camera Deputaților din Palatul Parlamentului. Gazdele noastre au fost deputații argeșeni Simona Bucura Oprescu , Pavelescu Nicolae și Remus Mihalcea .

A fost un frumos exercițiu democratic. Pe de o parte deputații ne-au prezentat istoricul, funcționarea Parlamentului, procesul de elaborare și adoptare a legilor, precum și cele mai importante proiecte legislative aflate în lucru. De cealaltă parte, câmpulungenii au pus în discuție problemele care îi preocupă. Un coleg profesor a criticat prevederea din proiectul de Lege al Educației privind desființarea profilului de învățător de la colegiile pedagogice. Alți colegi au prezentat problemele cu care se confruntă orașul nostru, cum ar fi lipsa medicilor și a locurilor de muncă.

În ciuda programului foarte  încărcat, Marcel Ciolacu, președintele PSD și totodată președinte al Camerei Deputaților, a venit să ne salute, el declarându-se încântat de faptul că Argeșul este printre județele fruntașe din punct de vedere al numărului de proiecte contractate cu finanțare europeană și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Totodată, am fost încântați că am avut ocazia să asistăm în sala de plen a Camerei Deputaților la deschiderea sesiunii parlamentare.

A fost o zi reușită. Am simțit încă o dată că oamenii care-i reprezintă pe câmpulungeni în Parlament sunt conectați la problemele comunității, fac tot posibilul să ne ajute și sunt alături de noi.”, este ceea ce a relatat Corina Scarlat la finalul vizitei sale la Parlamentul României.

”O ZI PARLAMENTAR!

1 februarie – zi specială, emoționantă pentru delegația PSD Câmpulung – participare directă la deschiderea sesiunii parlamentare și un tur al Palatului Parlamentului- bucurie, onoare, mândrie…

Gazde minunate, mentori deosebiți ne-au fost deputații argeșeni, dna SIMONA BUCURA OPRESCU, dl NICOLAE PAVELESCU și dl REMUS MIHALCEA.

O surpriză plăcută ne-a făcut și președintele PSD, dl Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, care și-a răpit din prețiosul timp și ne-a fost alături pentru a ne saluta și pentru a ne adresa câteva cuvinte.

Mulțumiri tuturor!

Când visurile se concretizează, țelurile sunt atinse.”, a consemnat și subprefectul de Argeș Ciprian Neculăescu prezent la șansa de a fi parlamentar pentru o zi.

Ca notă de final atunci când omul de rând ajunge în fața parlamentarilor își spune păsurile și îi enumeră problemele cu speranța că își vor găsi o rezolvare. În cazul de față, sperăm că vocea comună a o sută de câmpulungeni s-a putut face auzită, deși este non – stop reprezentată de președintele interimar al PSD Câmpulung. Dar cum românii au speranță și sunt obișnuiți cu pelerinajele la Sfintele Moaște posibil ca și pelerinajele la Parlament să devină un viitor mod de a avea posibilitatea să se roage la parlamentari să nu uite că sunt acolo pentru a da legi în interesul tuturor nu numai al unor grupuri de interese.

Cea mai importantă declarație rămâne a deputatului Simona Bucura Oprescu care a subliniat că liderul PSD, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu susține colegiile pedagogice pentru a forma în continuare învățători, deși până în prezent toate demersurile de a fi salvată specializarea au plecat de la directorul Colegiului Național Pedagogic ”Carol I” prof. George Radu.

De asemenea PSD pare că și-a luat angajamentul de a rezolva două din problemele stringente ale câmpulungenilor: lipsa medicilor și a locurilor de muncă. Așteptăm să se întâmple și minunea că nu e de ici de colo ca o sută de oameni să se roage pentru același lucru și ”sfântul” legiuitor să nu audă!

”I-am invitat pe colegii mei din Câmpulung să fie deputați pentru o zi.

Am fixat împreună programul unui deputat, le-am explicat istoria, obiectivele, procedura Camerei Deputaților.
Cum ajungi deputat?
Care este misiunea ta?
Cum se naște o lege?
Ce cred câmpulungenii că este de făcut pentru o viață mai bună?
Cum niciunul dintre noi nu este mai deștept decât noi toți, dialogul ne-a pus în situația de a asculta și de a învăța unii de la alții.
Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a vorbit cu fiecare dintre noi.
Ne-a dat încredere, ne-a spus cât de legat este de Muscel și că la dânsul găsim susținere pentru Câmpulung.
Am discutat despre nevoia de locuri de muncă, despre nevoia de medici, despre nevoia de dezvoltare a Câmpulungului.
Ne-a dat și o veste bună pentru Colegiul Pedagogic din Câmpulung: PSD rămâne consecvent angajamentului ca în continuare colegiile pedagogice să poată forma învățători!”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul Simona Bucura Oprescu.
Sursa Foto – Facebook – Corin Scarlat/ Ciprian Neculăescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.