Ramona Ioana Bruynseels: „Este momentul să găsim soluții pentru criza emigrării din România o dată pentru totdeauna!”

Candidata la președinție, Ramona Ioana Bruynseels, a lansat un atac usturător asupra Guvernului cu privire la nivelurile record ale emigrării, care continuă să afecteze economia României.

Cifrele lansate luna trecută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) au constatat că populația României a continuat să scadă rapid în ultimii ani la doar 19,5 milioane în 2018, cu 3 milioane de oameni în doar 8 ani.

Raportul a subliniat, de asemenea, că România va continua să se confrunte cu un exod al următoarei generații, aproximativ jumătate dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani afirmând că intenționează să părăsească țara.

Emigrarea a devenit o provocare socială și economică majoră în România. Ca efect, țara va rămâne fără medici, asistenți medicali și alte profesii vitale, indispensabile unei societăţi funcționale.

Doamna Bruynseels a acuzat Guvernul PSD că a eșuat în a găsi o soluţie pentru problema emigrării, în schimb, s-a concentrat pe luptele politice cu Președintele Iohannis. Ea a spus:  „Am străbătut întreaga țară dând ascultare tuturor problemelor importante cu care românii se confruntă. Creșterea alarmantă a emigrării, care a avut loc sub administrația actuală, frânge inimile familiilor române, dăunând economiei și societății noastre.

Această problemă nu-și va găsi rezolvare de la sine. Trebuie să demarăm procesul de soluţionare a acesteia, prin găsirea și aplicarea măsurilor adecvate. Este necesar să producem schimbări, astfel încât România să devină o țară în care oamenii simt că pot să-şi construiască o viaţă de succes, bună, atât pentru ei, cât şi pentru familiile lor, beneficiind de drepturile şi libertăţile ce li se cuvin. Altfel, spitalele și școlile noastre vor fi lipsite de personal medical și profesori.

Tot mai multe familii vor fi destrămate. În acest moment, restul Europei beneficiază de talentele tinerilor noștri, de aceea avem nevoie de o conducere mai bună care să poată crea oportunități, circumstanțe și stimulente pentru a-i ține acasă.

Domnul Iohannis și-a îndreptat atenția, depunând toate eforturile în luptele politice cu Guvernul PSD și viceversa – lupte lipsite de valoare și inutile pentru oamenii acestei țări – și atât președintele, cât și guvernul au rămas fără resurse interioare care să-i inspire în crearea ideilor potrivite pentru soluționarea problemelor de maximă importanță, cum este cea a emigrării.

PSD și Iohannis sunt deopotrivă de vină pentru nereușitele oamenilor din această țară. Prioritățile lor trebuie să se schimbe de la jocurile politice și să vizeze, în schimb, acțiuni orientate către oameni. Trebuie să schimbăm modul în care funcționează politica noastră și asta presupune implicit și crearea de noi unități adecvate, în fruntea cărora să se afle indivizi adulți care sunt dispuși să lase deoparte interesele personale și să excludă din start diviziunea partizană”.

Problema emigrării în România se va agrava în anii următori, potrivit unui studiu al Biroului de Referință a Populației din SUA, care prognozează că populația României va scădea cu 22% până în 2050.

Ramona Bruynseels vrea să ofere stimulente semnificative tinerilor români care locuiesc în străinătate pentru a se întoarce acasă și a urma o carieră în România. Ca Director Executiv al RePatriot, Ramona Bruynseels a condus proiecte destinate să stabilească legături economice mai puternice între țară și diaspora română.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.