Partidul Național Liberal își exprimă totalul dezacord și îngrijorarea referitoare la modul în care a fost construit bugetul pentru anul 2018. PSD își încalcă propriul program de guvernare votat în Parlament. Program în care se prevedea cota de 100% din impozitul pe venit care să rămână la bugetele administrațiilor publice locale.

 PNL nu a făcut decât să le reamintească propriul lor program de guvernare, susținând amendamente în acest sens. Amendamente care au trecut inițial la Comisia de Buget – Finanțe, dar doar pentru adormirea adversarilor politici, revenind în plen la forma inițială.

 Respingerea amendamentelor, dar și confiscarea a jumătate din excedentul bugetar al autorităților publice locale sunt lovituri date împotriva cetățenilor, pentru că guvernul, în goana după bani, calcă în picioare programele de dezvoltare ale administrațiilor publice locale, precum și aducerea acestora în situația de a nu putea implementa programele aflate în derulare, iar la unele dintre primării este pusă în pericol chiar și funcționarea acestora.

Nu este respectat principiul autonomiei locale încălcându-se astfel Carta Europeană a Autonomiei Locale ratificată de România în 1997.

PNL, prin grupurile parlamentare și Liga Aleșilor Locali, va lupta prin toate mijloacele democratice pentru apărarea autonomiei locale, pentru finanțarea corespunzătoare a administrațiilor locale și, dacă va fi cazul, va sesiza derapajele actualei guvernări către toate instituțiile europene: Comisia Europeană, Comitetul European al Regiunilor, dar și Congresul Puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei.

„Prin noua Lege a Bugetului, PSD demonstrează că încearcă o șantajare a primarilor cu ajutorul fondurilor destinate investițiilor, pe modelul: ”bani contra voturi”. Asistăm în aceste zile la o recentralizare a împărțirii fondurilor. Practic banii colectați de la contribuabili vor fi împărțiți de liderii puterii după bunul lor plac. Opinia noastră, a PNL, este că impozitele trebuie să rămână la cei care le plătesc, nu la centru, și în acest sens am propus câteva amendamente, respinse însă de majoritatea PSD-ALDE-UDMR.”, este ceea ce declară  preşedintele PNL Argeş Adrian Miuţescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.