“Preocuparea PSD pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei şi pentru eficientizarea sistemului de sănătate publică este continuă. Dacă ne raportăm numai la judeţul Argeş, vom vedea că s-au investit bani pentru ambulanţe noi, pentru finanţarea unor posturi în spitale, dar şi pentru dotarea cu echipamente moderne precum aparate RMN, Computer Tomograf şi, în curând, linii de radioterapie.

De asemenea, sunt în evaluare şi derulare mai multe proiecte privind reabilitarea şi modernizarea, ba chiar extinderea unor unităţi spitaliceşti şi nu numai.

În acest context se înscrie şi programul pe care Guvernul vrea să îl implementeze în perioada următoare pentru populaţie, având în vedere că circa 65% dintre cetăţeni suferă de un deficit de vitamina D. Vitamina D este denumită şi “Vitamina Soarelui” iar carenţele pe această linie produc efecte negative pentru cetăţeni, inclusiv apariţia unor boli grave. Pentru a corecta problema, este nevoie de evaluarea statusului de vitamina D, analiză care se acum în laboratoare private şi care nu este accesibilă multora din cauza costurilor. Guvernul îşi propune să finanţeze acest tip de analiză şi medicaţia necesară corectării nivelului inadecvat, fie deficit, fie insuficienţă de vitamina D.

În perioada următoare vor fi făcute mai multe precizări cu privire la acest important program de sănătate publică.”, se precizează într-un comunicat transmis de PSD Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.