„Guvernul a luat în acest an numeroase măsuri benefice pentru mediul economic şi din punct de vedere social, indicatorii statistici arătând o creştere a puterii de cumpărare per ansamblu.

Şi pentru anul viitor Guvernul are în vedere măsuri similare care să stimuleze creşterea economică şi să amplifice investiţiile publice. Astfel, pe lângă investiţiile care vor fi derulate în Argeş cu bani europeni sau prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu fonduri de sute de milioane de lei, vor fi iniţiate şi alte proiecte menite să dezvolte judeţul. Vor fi luate şi măsuri importante cu caracter social.

La nivel macroeconomic, ţinta de deficit pentru 2019 va fi de 3%, iar punctul de pensie va ajunge la 1.265 de lei, în vreme ce indemnizaţia socială pentru pensionari valoarea acesteia va ajunge la 704 lei. Atât în cazul punctului de pensie, cât şi pentru indemnizaţia socială pentru pensionari măsurile de majorare se iau în avans faţă de data de 1 ianuarie 2020 prevăzută iniţial.

Priorităţile din punct de vedere al investiţiilor vor viza marea infrastructură, sănătatea, educaţia, dar nu vor fi neglijate nici cultura, dezvoltarea de noi locuinţe şi reţele de utilităţi. De asemenea, vor fi construite şi grădiniţe şi creşe noi. În sectorul construcţiilor, se vor reduce contribuţiile sociale ale angajatorilor, dar şi ale salariaţilor.

Prognozele arată că în anul 2019 vor fi înregistrate la bugetul naţional venituri suplimentare în cuantum de 3,6 miliarde de lei.”, se arată într-un comunicat transmis de organizaţia PSD Argeş.

Un comunicat din care reiese că social – democraţii sunt optimişti privind viitorul. Din promisiunile guvernanţilor prognozându-se un nou an fără probleme din punct de vedere financiar şi cu multe investiţii.

Şi cum românul este optimist din fire şi speră crezând într-un viitor mai bun, posibil ca în anul 2019 să se întâmple şi minuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.