Liberalii argeșeni au anunțat, la finele anului 2022, că liderul PNL Argeș Alina Gorghiu i-a propus președintelui Curții de Conturi ca instituția pe care o conduce să includă, în planul de control pentru 2023, analiza situației proceselor pierdute definitiv de instituțiile publice. Senatorul liberal solicitând inclusiv identificarea autorilor erorilor stabilite prin hotărâri judecătorești, în vederea recuperării de la aceștia a prejudiciilor reprezentând cheltuieli de judecată.

Cazul Casei Județene de Pensii Argeș, care este implicată în ultimii ani într-un număr foarte mare de litigii cu pensionarii (de ordinul miilor!!) este un exemplu elocvent în acest sens. Din 2019 și până în prezent, la nivel național, suma totală acordată pe cheltuieli de judecată în urma recalculării drepturilor de pensie prin punerea în executare a deciziei civile se ridică la circa 32,5 milioane de lei și, dintre acestea, numai în cazul Casei de Pensii Argeș suma totală este de aproape 7 milioane de lei.

Statul nu trebuie să plătească pentru erorile angajaților săi, mai ales dacă ele se repetă an după an.”, a mai precizat PNL Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.