“Considerăm revoltătoare și dincolo de orice imaginație tentativa PSD de a declanșa o campanie împotriva personalului medical care tratează pacienți infectați cu noul conoronavirus (COVID-19), insinuând că ar fi posibil să săvârșească acte de tortură.

Solicităm demiterea din funcție a Ecaterinei Raluca Alexandru, adjunct al Avocatului Poporului, persoană care a deținut calitatea de membru al PSD și a fost susținută în funcții publice de PSD, inclusiv pentru această poziție pe care o ocupă în prezent. 

Faptul că această persoană a declanșat o amplă acțiune de monitorizare a spitalelor care tratează pacienți COVID, solicitând afișarea în cadrul instituțiilor sanitare a unor înștiințări referitoare la faptul că se află sub monitorizare cu privire la acte de tortură, arată deturnarea cu consecințe deosebit de grave a unei instituții care nu ar trebui să fie parte a jocului politic.

Un astfel de atac, care vine să cultive curente de opinie din registrul teoriei conspirației, este imperios să fie dezavuat din capul locului în mod neechivoc. În primul rând, este o cruntă nedreptate săvârșită împotriva cadrelor medicale din Linia 1, care în această perioadă au făcut eforturi supraomenești pentru a salva vieți. Este un act de intimidare împotriva celor care și-au pus viața lor în pericol, dar și a familiilor lor, este o presiune incredibilă împotriva unor persoane care s-au sacrificat pentru a ajunge cu bine în acest moment al crizei sanitare. Este un lucru de neacceptat și pentru care nu există nicio justificare rațională.

De altfel, instituția Avocatului Poporului nu se află la prima tentativă de zădărnicire a eforturilor autorităților de a limita răspândirea noului coronavirus, acționând pentru limitarea instrumentelor și capacității de răspuns.

În acest context, PNL își exprimă solidaritatea cu personalul medical și solicită o delimitare clară a tuturor celorlalte partide parlamentare față de astfel de practici care nu au nicio legătură cu servirea interesului public sau cu apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.