Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor ar putea fi votată, miercuri, într-o ședință reunită a celor două Camere ale Parlamentului.
Ludovic Orban: ”Mâine vor avea loc Birourile Permanente Reunite și vom convoca o reuniune a Camerelor reunite pentru ziua de miercuri. Vor fi mai multe puncte importante pe ordinea de zi, cum ar fi cererea de revocare a Avocatului Poporului, alături de raport, este raportul prezentat de Avocatul Poporului. De asemenea, am discutat la nivelul coaliţiei să introducem pe ordinea de zi respingerea rapoartelor depuse de conducerea Televiziunii Române şi de conducerea Radioului Public.
Sunt mai multe proiecte legislative pentru desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari, depuse de PNL și USR, am înțeles că există și o propunere din partea opoziției.
Dacă se respectă toate prevederile regulamentare, le introducem în primul plen. Comisia de statut va fi constituită oricum. Există posibilitatea introducerii pe ordinea de zi pentru că termenele au fost depășite cu mult.
Pensiile speciale pentru parlamentari au fost introduse de PSD, prin modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor. PNL a fost singurul partid care a votat împotriva introducerii pensiilor speciale pentru parlamentari și am avut această poziție de-a lungul ultimilor ani. Desființarea acestor pensii este un lucru drept, corect, fair play față de cetățeni. Nu mai avem de ce să amânăm adoptarea acestor modificări la legea privind statutul deputaților și senatorilor. Vrem să punem punct acestor pensii speciale pentru parlamentari, într-un termen cât mai scurt”.
PNL își propune eliminarea tuturor pensiilor speciale. Primul pas va fi făcut prin eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților. În paralel, Ministerul Muncii analizează modalitățile de a elimina și alte categorii de pensii speciale, modificând legislația specifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.