PNL Argeș salută faptul că mediul universitar este alături de magistrați în cadrul protestului împotriva Ordonanței 7.
Printre studenții de la București care au semnat apelul la normalitate se numără și reprezentantul Argeșului în Consiliul Director al Studenților Liberali.
Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu a declarat: ”Faptul că intelectualitatea a hotărât să-i susțină pe magistrați arată că societatea românească a început să se maturizeze. Sunt momente importante acestea în care o categorie socială extrem de importantă, cum este cea a magistraților, este susținută de reprezentanții unei instituții reper în România, așa cum este Universitatea București. Deja nimeni din actualul guvern PSD nu mai poate spune că oamenii din stradă nu știu ce cuprind Ordonanțele de Urgență sau că sunt manipulați. Cei care sunt acum în stradă știu foarte bine ce cuprinde Ordonanța 7 și, intelectuali fiind, nimeni nu-i poate ignora!”
Rectorul Universității București, profesorul Mircea Dumitru, a anunțat că instituția pe care o reprezintă este de acord cu protestele magistraților. Acesta a spus că o condiție esențială pentru democrație o reprezintă corecta funcționare a statului de drept.
La protestul de la Facultatea de litere a fost și filosoful Gabriel Liiceanu.
Vă reamintim că modificările anunțate de ministrul Tudorel Toader au provocat nemulțumiri și critici din partea societății civile, dar și a magistraților, care s-au plâns de faptul că aceste prevederi vor afecta și mai mult independența lor. De altfel, în ultima perioadă au avut loc proteste vehemente: unii magistrați au suspendat anchetele sau procesele, iar alții au protestat în mod public, cerându-i lui Tudorel Toader să abroge această ordonanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.