Parlamentarii membri ai Forța Dreptei au înregistrat ieri, 11.05.2022, inițiativa legislativă necesară pentru desființarea pensiilor speciale prevăzute de Legea privind statutul deputaților și al senatorilor. Proiectul a fost depus în urma deciziei Curții Constituționale din data de 5 mai a.c. prin care a fost declarată neconstituțională legea adoptată în 2021, care a abrogat prevederile referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor.
Pentru a evita orice alt viciu de neconstituționalitate orchestrat de PSD, parlamentarii membri ai Forța Dreptei vor solicita adoptarea proiectului în procedură de urgență, cu respectarea tuturor termenelor de dezbatere și analiză prevăzute de regulamentele parlamentare.
Forța Dreptei va susține ca noua reglementare să fie adoptată în termen de maximum 45 de zile de la publicarea deciziei CCR în Monitorul Oficial, pentru a respecta astfel prevederile articolului 147, alin. (1) din Constituție, termen în care prevederile declarate neconstituționale sunt suspendate de drept. Atragem atenția că depășirea acestui termen de 45 de zile va permite reintrarea în vigoare a articolelor prin care foști parlamentari pot solicita intrarea în plată a pensiilor speciale.
Considerăm că adoptarea acestei inițiative legislative este o obligație morală din partea tuturor grupurilor parlamentare, întrucât aceste beneficii instituite fără vreo justificare obiectivă și intitulate „indemnizații pentru limită de vârstă” reprezintă o sfidare a prevederilor constituționale care stabilesc egalitatea cetățenilor în fața legii, fără privilegii și fără discriminări.
Subliniem faptul că, în prezent, parlamentarii sunt beneficiari ai contribuțiilor sociale în aceeași măsură ca și ceilalți salariați, având un nivel de remunerație decent, motiv pentru care nu se justifică acordarea de compensații suplimentare deputaților sau senatorilor pentru perioada în care aceștia și-au îndeplinit mandatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.