În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o vineri, preşedintele PNL Câmpulung Norris Măgeanu, cel care este şi principalul contracandidat al actualului primar Elena Lasconi, a punctat o serie de aspecte legate de proiectul bugetului local pentru anul 2024. Un buget anunţat de conducerea primăriei Câmpulung ca fiind unul istoric de generos, posibil pentru faptul că este unul fantasmagoric, pentru că în calculul final sunt incluse şi sumele ce, pe moment, se regăsesc doar în contracte semnate pentru viitoare eventuale investiţii. Contracte pentru proiecte ce sunt doar schiţe frumos colorate şi care au de parcurs un lung şi anevoios drum până la a fi implementate. Din experienţă, câmpulungenii cunosc că un contract nu ţine locul unor realizări. Şi un real exemplu este megaproiectul Kretzulescu, un proiect pierdut din cauza unui constructor intrat în insolvenţă şi care, mai mult, a cauzat şi o imensă gaură în bugetul local, timp în care majoritatea lucrărilor neconservate ca zonă de şantier au fost vandalizate de oameni fără nici un Dumnezeu sau deteriorate de trecerea timpului.

„Bugetul de 351 milioane vehiculat de primarul Lasconi este o gogoașă electorală. Doamna primar îndeasă în buget toate proiectele pe fonduri europene, deși știe că acestea nu numai că nu se pot termina într-un an, dar, cele mai multe, nici nu vor începe.

Bugetul real al Câmpulungului este sub 100 de milioane, cum reiese de altfel din execuția bugetară pe 2023, de 89 de milioane de lei. Deci exact ca acum 4 ani, deși taxele s-au mărit de două ori.”, a declarat liderul liberalilor câmpulungeni.

Continuând declaraţiile legate de modul populist în care primăriţa se foloseşte de cifrele din bugetul local, Norris Măgeanu a amintit de unul dintre megalomanicele proiecte ale Elenei Lasconi: „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”, un proiect nefinalizat nici până în ziua de astăzi, un proiect ce trebuia să fie finalizat încă de la finele anului 2021, pentru că banii alocaţi au fost din fondul de rezervă pus la dispoziţia premierului cu o destinaţie clară în anul 2021. Însă nimeni nu a văzut modul abramburit în care primăriţa a mutat de colo colo cele 12 milioane lei primite de la premierul, pe atunci, Florin Cîţu.

„Suntem probabil printre ultimele orașe care nu au definitivat bugetul (era un termen de 45 de zile de la aprobarea bugetului național) și că probabil vom suporta consecințele întârzierii prin blocarea plăților.

Nu am înțeles de ce apar an de an noi sume de bani repartizate pentru bulevard și “Piața Neacșu unește comunitatea”, deși în 2021 Guvernul a plătit integral cele două proiecte.

Am remarcat că 10,4 milioane de lei merg în 2024 către amenajare și întreținere de spații verzi, ceea ce mi se pare, pe lângă alte întrebări pe care ni le punem, o insultă la adresa tuturor cărora li se spune că primăria nu are bani.

PNL va propune ca din milioanele care se vor a se da pe “spații verzi” să se pună deoparte unul pentru:

– stimulent nou născuți

– sala de sport Nanu Muscel

– echipa de robotică de la Dinicu Golescu

– alte diverse activități sportive și culturale

– alee pietonală parcul Mirea

– o serie de canalizări pentru ape pluviale

– amenajarea provizorie, până la stabilirea unui proiect amplu și serios, a zonei Băilor Kretzulescu cu parcări auto și un skatepark (pe locul fostului patinoar).”, a încheiat subiectul Norris Măgeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.