Ludovic Orban: CCR confirmă ca antidemocratice modificările aduse Codului de procedură penală și contestate de Forța Dreptei. Somăm PSD-PNL să se oprească din a spori puterea serviciilor de informații!

Admiterea sesizării de neconstituționalitate, înaintată Curții Constituționale de deputații din Forța Dreptei față de modificările aduse Codului de Procedură Penală, confirmă derapajul antidemocratic pe care coaliția PSD-PNL a încercat să-l impună prin vot în Parlament în pofida protestelor partidelor de Opoziție.

Curtea Constituțională a admis ceea ce reprezentanții Forța Dreptei au contestat cu privire la deschiderea posibilității de a utiliza în dosarele penale probe obținute din interceptări realizate pe mandate de siguranță națională, fără a oferi garanțiile necesare și suficiente pentru a avea certitudinea legalității administrării probelor, accesului liber la justiție și dreptului la un proces echitabil.

Forța Dreptei își reafirmă hotărârea de a lupta pentru garantarea drepturilor și libertăților fundamentale, a independenței justiției și a statului de drept, dar și împotriva oricărui demers intruziv în actul de justiție a actorilor politici ori a serviciilor de informații.

Somăm coaliția PSD-PNL să abandoneze orice demers menit să instituie pârghii de control ale serviciilor de informații în actul de justiție cu prilejul reîntoarcerii în Parlament a proiectului de lege referitor la Codul de procedură penală.

Totodată, salutăm faptul că decizia Curții Constituționale a validat justețea punctului de vedere al parlamentarilor Forța Dreptei referitor la definirea abuzului în serviciu, fără prag valoric, spre deosebire de argumentele mincinoase ale parlamentarilor din coaliția PSD-PNL în tentativa lor de a dezincrimina parțial această faptă penală.

Ludovic Orban,

Președinte Forța Dreptei

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.