ADRIAN MIUȚESCU: „Autostrada va fi construită și ne vom bucura cu toții de ea!”

O serie de manipulări legate de Autostrada Pitești-Sibiu își fac loc, zilele acestea, în spațiul public, pentru a submina încrederea românilor în Guvernul PNL.

Mesajul principal al acestor manipulări este că celebra porțiune de autostradă nu va mai fi construită.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat foarte clar că proiectul nu este blocat. Ceea ce se întâmplă, de fapt, este că au fost solicitate o serie de clarificări de către Comisia Europeană, privind impactul autostrăzii asupra mediului.

Comisia Europeană NU a suspendat finanțarea acestui proiect major, așa că toate manipulările din spațiul public au un singur scop: lovirea Guvernului PNL, în ciuda oricărei realități.

MINISTRUL TRANSPORTURILOR, LUCIAN BODE, A DECLARAT:

 „Cei dinaintea noastră au tratat cu dispreț solicitările Comisiei. Mai exact, nu le-au răspuns. Probabil în aroganța specifică guvernării PSD au considerat că odată ce au emis un acord de mediu nu mai trebuie să răspundă niciunei solicitări transmise de către Comisie. Noi suntem o echipă serioasă care va răspunde cu celeritate solicitărilor Comisiei Europene. Am încredere că putem face ceea ce n-au făcut alții și printr-un răspuns tehnic, bine fundamentat, ce abordează fiecare dintre solicitări, problema poate fi rezolvată.”

PREȘEDINTELE PNL ARGEȘ, ADRIAN MIUȚESCU, A DECLARAT:

„Îi rog pe cetățeni să un creadă afirmațiile lipsite de orice temei, privind abandonarea Autostrăzii Pitești-Sibiu. Această autostradă va fi construită și ne vom bucura cu toții de ea. Regret că o discuție firească despre chestiuni legate de mediu îi determină pe unii oameni cu mai puțină bunăcredință să manipuleze grosolan în sensul că un vom avea această autostradă. Îi mai rog pe cetățeni să-și amintească  promisiunile făcute de premierul Ludovic Orban. Tot ceea ce a promis, până acum, a realizat. La fel va fi și în cazul Autostrăzii Pitești-Sibiu !”   Tot aici mai trebuie spus că, pe lotul 1, se va emite autorizația de construire, pe lotul 5 se va desemna câștigătorul licitației, lotul 4 are documentația în evaluare, pe lotul 3 se așteaptă urcarea documentației în SICAP, iar lotul 2 va fi scos la licitație. ”Cu siguranță cei de la Comisia Europeană vor primi clarificările legate de mediu în timpul solicitat, poate chiar mai repede, astfel încât cererea de finanțare să își urmeze parcursul normal” a mai spus ministrul Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.