LILIANA MURGULEȚ – „ÎI CER DOAMNEI SENATOR ALINA GORGHIU SĂ-ȘI CEARĂ SCUZE PUBLIC PENTRU AFIRMAȚIILE FĂCUTE!”

Senatorul liberal Alina Gorghiu cere demiterea ”generalului” din fruntea Învățământului argeșean, profesorul Elena Liliana Murguleț. Parlamentarul PNL o acuză pe șefa IȘJ Argeș de faptul că ar fi înscris elevi de liceu în partid, pentru a-i pune să voteze la alegerile de la PNL Pitești.

În replică, Liliana Murguleț a transmis un comunicat prin care-și exprimă punctul de vedere oficial căn care neagă acuzațiile ce i se aduc.

„În urmă cu puțin timp, au apărut în spațiul public o serie de intoxicări legate atât de persoana mea, cât și de modul în care înțeleg să-mi exercit funcția de inspector școlar general.
Intoxicările și minciunile sunt semnate și asumate în spațiul public de către doamna senator Alina Gorghiu care susține – fără să aducă niciun argument – că am ”adus politicul în școală” și că eu, în calitate de inspector școlar general ”am obligat profesorii să voteze” la alegerile pentru conducerea PNL Pitești, ”în funcție de simpatiile mele”.
Declarația doamnei Alina Gorghiu abundă în expresii de tipul: ”presa locală semnalează că”, ”se pare că”, ”normal ar fi”, ”se zice că” – și așa mai departe.
Într-un cuvânt, nimic concret!
Doamna Gorghiu utilizează recuzita lingvistică a zvonisticii, a bârfei și a fake-news-ului pentru a genera panică, pentru a-și consolida poziția politică și – foarte grav! – pentru a mă defăima.
Spun că este grav, deoarece nu înțeleg de ce ambițiile politice ale doamnei Gorghiu trebuie să se clădească pe atacuri la persoană, pe minciuni și pe defăimări.
În plus, țin să-i spun doamnei senator că nimeni nu poate obliga pe cineva să voteze altfel decât îi dictează conștiința și orice vot este secret. Regret că, după 32 de ani de libertate, doamna senator Gorghiu nu a înțeles acest adevăr fundamental!
Așadar, neg cu hotărâre toate acuzațiile pe care mi le aduce doamna senator Alina Gorghiu!
Ca să nu lase defăimarea neterminată, doamna senator Alina Gorghiu recurge la recuzita lingvistică a unui adevărat rechizitoriu și aplică sentințe pentru fapte, așa cum spuneam, inexistente și, în consecință, imposibil de dovedit: ”demiterea inspectorului general este necesară”, ”solicit ministrului să o demită pe doamna…”, ”corecția e necesară”, ”inspectorul trebuie demis” etc.
Așadar, doamna Gorghiu a plecat de la ”se pare că” și a ajuns la ”trebuie”, fără niciun argument, dar cu un tupeu demn de o cauză mai bună.

Poate și … curtoazia cere o interpelare personală prealabilă despre situația cu pricina. Mai ales ca aparținem aceleiași familii liberale care  trece, din păcate,  printr-o perioadă critică!

Îi cer doamnei Alina Gorghiu să-și ceară scuze public pentru afirmațiile făcute și să înceteze cu un asemenea comportament politic incompatibil cu demnitatea pe care o ocupă (aceea de senator) și cu statutul de membru al Partidului Național Liberal.”, se arată în comunicatul transmis de Inspector Școlar General Liliana Murguleț.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.