Liberalii şi-au făcut statistica reuşitelor!

Reuşitele PNL, ca partid de opoziţie! Vă invităm să le analizaţi!

„Ca partid de opoziţie, PNL a realizat un număr important de iniţiative legislative care au o singură menire: să normalizeze societatea românească în câteva puncte esenţiale. În vreme ce PSD a avut o singură obsesie legată de legile justiţiei şi de salvarea penalilor, PNL a muncit pentru rezolvarea unor chestiuni care un mai suportau amânare. Vă invităm să le analizaţi!

DACĂ REFUZI UN LOC DE MUNCĂ, NU MAI PRIMEŞTI AJUTOR SOCIAL!

  1. Parlamentul a adoptat un proiect de modificare a legii 416 care este inițiat de Florin Roman cu sprijinul PNL. Proiectul de lege este unul care spune clar că este sistată plata ajutorului social către acei cetățeni care refuză un loc de muncă conform calificării profesiei pe care o au sau care refuză să participe la un curs de recalificare organizat de Agențiile Județene de Ocupare a Forței de Muncă, într-o meserie căutată. Deci, persoana care refuză un loc de muncă nu mai beneficiază de ajutorul social. În condițiile în care în România există un deficit de forță de muncă de aproximativ șapte, opt sute de mii de oameni, noi am considerat că acest proiect de lege este foarte necesar.

SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR DE ACCES PE PIAŢA MUNCII

2. Am înaintat un proiect de lege privind simplificarea procedurilor de acces pe piața muncii din România pentru cetățenii aparținând unor state non-UE. Foarte mulți investitori nu iau decizia de a investi în România pentru că nu găsesc suficientă mână de lucru, în special mână de lucru calificată. În plus, în Basarabia, în Bucovina de Nord, pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei, în Serbia există foarte multe comunități românești. România este mai dezvoltată economic decât țările din jurul nostru și foarte mulți români, dacă ar avea un acces mai facil pe piața forței de muncă din România, probabil ar decide să lucreze în România.

MODIFICAREA LEGII GAZULUI ŞI A ENERGIEI ELECTRICE

3. La acest moment, este aproape aprobată o modificare a legii gazului și energiei electrice care permite autorităților locale să înființeze distribuții de gaz pe raza localităților. Noi am considerat că, într-o țară cum este România, care dispune de resurse de gaz care nu sunt toate exploatate dar care urmează, pe măsură ce tehnologia evoluează, să intre în exploatare, cetățenii români trebuie să beneficieze de gaz pentru a se putea încălzi și pentru alte activități pe care le au în gospodării. Ca atare, a fost modificată legea, la propunerea deputaților PNL și practic, autoritățile locale au primit competența de a înființa servicii publice de distribuție de gaz natural, fie de a concesiona acest serviciu. Este luată în calcul și realizarea rețelei de distribuție pe raza localităților.

PLATA ZILELOR LIBERE VA FI CONSIDERATĂ COST ŞI SE VA DEDUCE DIN CHELTUIELILE FIRMELOR

4. Pentru mediul de afaceri am inițiat câteva propuneri legislative care sunt în curs de dezbatere în Parlament. Un proiect de lege în legătură cu instabilitate forței de muncă permite firmelor să utilizeze 20% din profit, fără ca aceste procente să fie impozitate, pentru acordarea de bonificații salariale angajaților merituoşi. De asemenea, am venit cu un proiect de lege care este susținut de cea mai mare parte a mediului de afaceri: toate cheltuielile companiei pentru plata veniturilor salariale în zilele libere să fie considerat un cost care se deduce din cheltuielile firmelor.

SCUTIREA IMPOZITULUI PE PROFIT PENTRU ACHIZIŢIONAREA DE MIJLOACE DE TRANSPORT RUTIER, NAVAL, FEROVIAR

5. Am venit cu un proiect de lege în sprijinul mediului de afaceri, în special în sprijinul firmelor de transport de marfă și transport de persoane. Parcul auto în România are un grad avansat de uzură atât fizică cât și morală. Din cauza creșterii competitivității pe piața competiției s-au redus profiturile și foarte multe firme nu au capacitatea să-și reînnoiască parcurile, de la firmele de taxi până la firme de transport marfă, până la firme care asigură transportul intern sau intra-județean. Proiectul de lege prevede extinderea facilității de scutire pe impozitul pe profit și pentru achiziționarea de mijloace de transport rutier, naval și feroviar. Banii cheltuiți de firme pentru achiziția de mijloace de transport vor fi deduși din calculul impozitului pe profit. Aceasta facilitate este absolut necesară și răspunde unei nevoi reale care are un efect asupra persoanelor care beneficiază de serviciile de transport pentru că va crește siguranța și confortul în deplasare. De asemenea, avantajează firmele care le vor permite să utilizeze resurse financiare mai mari pentru a-și achiziționa mijloace de transport moderne.

PROIECT ANTI-BIROCRAŢIE

6. Proiectul de lege antibirocrație stipulează ca instituția care furnizează un serviciu către un cetățean, nu mai are voie să-i ceară cetățeanului să se ducă la alte instituții publice sau companii de stat ca să obțină diverse documente, ci este obligată să obțină toate informațiile necesare pentru furnizarea acestui serviciu de la celelalte instituții publice. Sigur, această lege nu va intra în vigoare imediat, am lăsat răgaz timp de un an de zile astfel încât să se poată interconecta toate instituțiile pe diferitele tipuri de proceduri pentru a putea să  obțină informațiile imediat, în timp util.

REDEVENŢELE LOCALE SĂ DEVINĂ SURSĂ DE VENIT PENTRU BUGETELE LOCALE

7. Avem un proiect de lege care urmează să fie inclus în Codul Administrativ. 80% din veniturile încasate din redevențe pentru exploatații de suprafață pe raza localității, vor deveni surse de venit la bugetele locale. 40% la bugetul localității și 40% la bugetul județului pe raza căruia există localitatea respectivă. Acest proiect de lege a plecat din constatările din teren. Acolo unde există o carieră sau o mină, se produc distrugeri ale mediului înconjurător, ale infrastructurii rutiere, iar toate acestea necesită costuri. Deocamdată, aceste costuri sunt susţinute de autoritatea locală fără să aibă veniturile necesare, în timp ce statul încasează redevențele și utilizează banii în alte scopuri.

ACCELERAREA ÎNSCRIERII ÎN CARTEA FUNCIARĂ A TERENURILOR AGRICOLE ŞI FORESTIERE

8. În urmă cu două săptămâni, am înaintat un proiect de lege foarte important care vizează toți proprietarii de terenuri agricole și forestiere. După cum bine știți, de la 1 ianuarie 2020 există un risc major ca toți proprietarii de terenuri care nu și-au intabulat terenurile să nu mai poată beneficia de prețurile la hectar. Am venit cu un proiect de lege de accelerare a înscrierii în cartea funciară  a acestor terenuri pentru că, pe sistemul actual, toți specialiștii topometriști, cei care fac măsurătorile în teren, fac muncă voluntară, cu 60 de lei pe suprafață, la intabulare. Am venit cu un proiect de lege care poate creşte aceste sume.”, se arată în comunicatul transmis de liberalii argeşeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.