Liderii liberalilor argeşeni sunt hotărâţi să nu cedeze şi să îşi repună în funcţii managerii de spitale numiţi ca interimari prin ordinele ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru şi înlăturaţi recent de dispoziţiile venite de la nivel judeţean sau local, după caz.

Scandalul legat de managementul spitalelor din Argeş fiind la numai un pas de a se muta în instanţele de judecată şi pe la parchete ori, chiar, DNA. Cert fiind că lupta pentru controlul asupra unităţilor de sănătate publică finanţate de către stat este una acerbă, iar taberele politice par a fi din ce în ce mai înverşunate în a-şi exprima opiniile cât mai public şi în termeni din ce în ce mai critici.

Pe scurt, trăim vremuri istorice din punct de vedere al crizei clasei politice actuale mult mai preocupată de proprii interese decât de sănătatea populaţiei. Pentru că, în aceste zile nu de circ are nevoie argeşeanul de rând, ci de un sistem de sănătate bine structurat care să-i ofere garanţia că nu riscă să moară de COVID-19 dacă are o criză de apendicită sau, Doamne fereşte!, îşi rupe vreo mână sau vreun picior.

“Situația cauzată de pandemia de coronavirus a impus aplicarea unor măsuri drastice, multe care nu au fost pe placul tuturor, în special pe placul PSD care doar a criticat și, din păcate, la nivel județean, a zădărnicit combaterea coronavirusului, prin tot felul de piedici administrative. PSD Argeș și președintele Consiliului Județean, Dan Manu, au acționat împotriva cetățenilor și, de dragul camarilei politice, au impus, la conducerea spitalelor din Argeș, oameni care și-au arătat doar obediența față de PSD și au dovedit incompetență la nivelul conducerii spitalelor.

Din fericire pentru români, deciziile luate de Guvernul PNL au stabilizat situația și au asigurat o bună funcționare a instituțiilor implicate în lupta pentru combaterea coronavirusului. Însă, ambiția lui Dan Manu, de a-și menține protejații la conducerea spitalelor, a făcut și face rău, în continuare, sănătății județului Argeș.

Dan Manu și-a permis să ignore, cu desăvârșire, strategia privind protecția sănătății argeșenilor și, în ciuda unor ordine de ministru foarte clare, a insistat să impună manageri, fără niciun criteriu profesional, la conducerea spitalelor din județ, doar pentru a-și satisface clientela politică. Altfel, nu ne explicăm ambiția șefului CJ Argeș de a menține în poziții de management oameni nepregătiți pentru a conduce un spital. Toți directorii PSD au fost revocați din funcție, „ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale de ocupare a postului”, conform Ministerului Sănătății, adică tocmai din cauza incompetenței, a lipsei de implicare și din cauza atitudinii de bătaie de joc, pe care au avut-o față de sistemul sanitar argeșean.

Medici cu experiență, precum Tiberiu Irimia, numit manager la Spitalul Județean de Urgență Pitești, Aron Andrei, numit manager la Spitalul Municipal din Câmpulung, Bogdan Georgescu, numit manager la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, au fost schimbați de președintele CJ Argeș, doar pentru a menține în funcții oameni supuși PSD. Din acest motiv, PNL Argeș, prin vocea  liderului de grup al consilierilor județeni, Marius Postelnicescu, cere repunerea pe pozițiile de management a medicilor menționați mai sus.

„Solicităm domnului Dan Manu să revină de urgență asupra deciziei de schimbare a managerilor propuși de PNL.  Acești oameni, în timpul scurt, cât au coordonat conducerea spitalelor din poziții interimare, au reușit să gestioneze corect pandemia de coronavirus și să lucreze în beneficiul și pentru sănătatea argeșenilor. Domnule Manu, nu va jucați cu viețile oamenilor și faceți ceea ce este de cuviință pentru sistemul sanitar, repuneți în funcții managerii profesioniști propuși de PNL! ”, a declarat liderul consilierilor județeni ai PNL, Marius Postelnicescu.”, se arată în comunicatul PNL Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.