În vârstă de 65 de ani, musceleanul Ion Ciurea a absolvit cursurile primare în comuna natală Stoenești și cursurile Liceului Pedagogic din Câmpulung. A fost învățător în localitatea Progresu, județul Călărași, până în anul 1982. În anul 1986 a absolvit cursurile ASE, Facultatea de Economia Industriei, Construcțiilor și Transporturilor.
Din anul 1986 a lucrat în cadrul SC EDILUL CGA SA unde a urcat pe treptele profesionale până la funcția de șef serviciu financiar.

Din 1991 și până la ieșirea la pensie în 2019, Ion Ciurea a lucrat în cadrul BRD-GSG Grup Pitești în calitate de ofițer de credite, iar din 1996 – director de Sucursală în Câmpulung.
Din 29 de ani lucrați în BRD, 23 de ani a fost director.

În prezent pensiona, este căsătorit din anul 1981 și are o fiică în vârstă de 35 ani, căsătorită, stabilită în București.

De ce candidez?

Pentru că vreau să fac ceva pentru Câmpulung, pentru Primul Scaun Domnesc – aşa cum spunea Petre Ţuţea. Vreau „să fiu muscelean de meserie”, ca dânsul „român de meserie”.

Am 65 ani şi nu uit o vorbă a idolului meu sufletesc ca gânditor creştin şi filosof înţelept -„mintea omului se coace după 60 ani”.

Merg pe principiul că „Omul sfinţeşte locul” şi nu fac promisiuni electorale. Vreau să facem împreună ce putem mai bine.

Cândva, fala României – Câmpulungul încărcat de istorie românească, a ajuns de râsu’ – plânsu’!

Dragi câmpulungeni, priviţi cum arată „Prima Capitală” de la Apa Sărată la Uzină. Îmi este ruşine de ceea ce văd! Dumneavoastră vă place?

I s-a zis cândva „Oraşul Roşu” şi poate este un amar adevăr! Să nu lăsăm să mai fie şi de acum  înainte!

De zeci de ani Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” arată cum arată! Priviţi Primăria de la acoperiş la treptele actuale, unde rişti să îţi cadă ceva în cap sau îţi poţi rupe picioarele.

Din 1989 încoace ce s-a făcut în Câmpulung? Toţi care au trecut pe la putere au venit numai cu promisiuni şi vorbe goale!

Din Oraşul  Grădină şi din staţiunea cea mai vestită au rămas ca vai de mama lor: Bulevardul „Pardon” şi Grădina Publică „Merci”. Deşi s-au investit sume colosale pentru reabilitare nu se cunoaşte nimic!

Nu vreau să-i critic pe cei care de peste 30 de ani au lăsat Câmpulungul să devină o ruină. Poate că nu au putut să facă ceva sau poate nu au fost prea interesaţi de ceea ce lasă în urmă! Cred că de promisiuni ne-am săturat cu toţii! Trebuie să pune STOP! Ajunge cu minciunile şi promisiunile pentru nimic!

Acum, aflăm şi că oraşul se va pricopsi cu un „INCINERATOR DE DEŞEURI TOXICE ŞI ARS CADAVRE DE ANIMALE”! Nu ajunge emanaţia deşeurilor toxice din ruinele mândriei româneşti :ARO – Zimbrul Carpaţilor? Chiar trebuie să respirăm un aer poluat de la Sud la Nord? Că, în rest, avem de toate şi asta ne mai trebuie… .

Vestitul Hotel Regal, cândva renumit în Europa. Ce poveste ne spune o altă ruină ce putea deveni simbol al Centrului Istoric?

Cu scuze, este vorba de un total dezinteres, de nepăsare dusă la extrem. Vechilor clădiri de patrimoniu, acum în ruină, le plânge de milă frumoasa tradiţie şi istorie locală.

Numai dacă vrei poţi! Fără falsă modestie sper, ştiu, vreau, pot, dar mai ales am determinarea să reconstruiesc oraşul, dar numai împreună cu dumneavoastră.

Experienţa mea profesională îmi este de real folos. Ca economist, conducătorul unei filiale bancare, dar mai presus de toate ca muscelean am obligaţia de a face ceva pentru Câmpulung. De a lăsa mai mult în urma mea în  această Cetate dată de Dumnezeu, dinspre Leaota la răsărit şi cu Iezerul şi Păpuşa la Nord, ca nişte străjeri de nădejde.

„Sus la munte la Muscel” locul unde s-au ţesut legende, unde s-a născut Mioriţa noastră – coborând din Gura de Rai Adevărat – pe picioare de plai. Al. Vlahuţă i-a spus „Oraşul Grădină” şi  atâţia oameni de seamă au spus lucruri minunate şi adevărate despre urbea noastră – cea dintâi. Însăşi Regele Carol a decis să-şi facă aici Reşedinţa de vară.

Este inadmisibil! Aşa nu se mai poate! Oraşul a rămas undeva în trecut, dar nu în sensul bun al cuvântului, ci ca aspect şi infrastructură. Este inadmisibil ca în anul 2020 să avem într-o localitate cu rang de municipiu străzi fără reţele de apă, fără canalizare, uliţe pietruite şi păienjeniş de cabluri aeriene.

Aceasta este moştenirea lăsată câmpulungenilor de toate conducerile după 1989. Ruşine!

Voi iniţia şi prezenta pe plan Naţional şi European, un proiect de readucere a Câmpulungului la o nouă înfăţişare, pe care o merită.

Avem atâtea resurse. Un prim exemplu: turismul – „industria fără fum” aducătoare de bani mult mai uşor decât alte activităţi. Avem Băile de la Bughea de Sus – oaza de sănătate în mijlocul naturii ce la fel ca multe alte atracţii locale a devenit un loc al groazei.

Ca economist, contez mai întâi pe utilitate şi mai apoi mă gândesc la valoare.

Cunosc câmpulungeni de valoare, avem oameni minunaţi. Muscelul a dat ţării nume şi oameni deosebiţi pe care nu îi mai numesc acum fiind prea mulţi. Vreau să deschid sufletele tuturor muscelenilor – vorba lui Ţuţea, şi „Să ne întoarcem în primordii”.

„Un popor fără istorie, e ca un copac fără rădăcini – moare”. Aşa a murit şi oraşul nostru, datorită falsificării istoriei de către comunişti la „şcoala roşie” de după marea reformă a învăţământului din 1950.

„Un popor se ridică prin EDUCAŢIE şi CULTURĂ, supravieţuieşte prin SĂNĂTATE şi CREDINŢĂ, intră în eternitate prin valorile spirituale ridicate din sânul sau”.

Nu pot promite cum s-a promis până acum şi au rămas doar vorbe goale!

Numai împreuna vom face ce e necesar spre mai bine!

Cred că a sosit vremea adevărate-i schimbări !

Ne ajung 30 de ani de promisiuni deşarte! Ajunge!

Veniţi cu încredere în echipa PMP, o echipă de musceleni adevăraţi, ce sunt trup şi suflet pentru binele ce-l merita Câmpulungul şi nu s-au adunat laolaltă pentru a roade la ciolan sau caşcaval.

Material, nu avem nevoie să ne vină bani din politică, avem cu ce trăi. Mulţumim lui Dumnezeu că suntem sănătoşi şi că avem putere de muncă!

Al dumneavoastră Ion CIUREA, candidat PMP la funcţia de primar al Municipiului Câmpulung”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.