În timp ce-n culise se joacă „Cine o să fie vice?”, POL i-a recomandat primarului ales să îşi asume victoria punând un viceprimar de la USR – PLUS

După cum bine se cunoaşte POL a reuşit să ocupe trei locuri în noul Consiliu Local al municipiului Câmpulung, Consiliu ce urmează să fie validat.

Dorin Mirea, Dan Şain şi Octavian Dumitraşcu sunt cei trei POLi ai Câmpulugului ce vor încerca să încline balanţa hotărârilor ce se vor lua în noua legislatură locală. Cu toate că puterea de decizie o să aparţină întotdeauna majorităţii care se va forma, cel mai probabil din USR PLUS PNL, alianţă ce o să aibă majoritatea absolută în cadrul viitorului Consiliu Local.

La ora actuală se fac doar speculaţii cu privire la cine o să fie viitorul viceprimar al municipiului Câmpulung fiind vehiculate nume precum Ionel State sau Cristi Creţ, ambii PNL. Deşi cel mai probabil vor exista şi alte surprize.

„Pentru informarea corectă a câmpulungenilor și, mai ales, a celor care ne-au acordat încredere prin votul dumnealor, noi, membrii POL, am anunțat încă de luni, 28 septembrie, că rămânem consecvenți ideilor care au stat la baza acestui demers de administrare corectă și eficientă, în sprijinul cetățeanului din Câmpulung.
De asemenea, am comunicat faptul că nu dorim funcții (de niciun fel), că nu dorim numiri de persoane într-un loc sau altul și, mai ales, că nu vrem să facem parte din jocuri de culise, jocuri politice, alianțe politice, cercuri de interese etc. .
Am hotărât și am anunțat, în momentul intrării noastre in aceasta încercare de a contribui la reconstrucţia oraşului, că nu vom da candidat pentru funcția de primar și că nu vom susține oficial sau neoficial niciun candidat la funcția de primar, că nu vom face alianțe pre-electorale sau post-electorale, decât susţinerea necondiţionată a propunerilor care urmăresc doar binele oraşului şi a locuitorilor lui. Tocmai acest aspect ne-a făcut deosebiți, tocmai acest aspect a scos în evidență delimitarea noastră de orice interes meschin sau “pentru putere”, tocmai acest aspect a constituit o reală alternativă pentru cei 15% din cetățenii Câmpulungului care ne-au acordat votul și încrederea dumnealor.
Am avut zilele acestea discuții cu reprezentanți ai două partide ce vor da consilieri locali în următorii 4 ani (Alianța USR – PLUS și PNL), dar și cu doamna primar ales, Elena Lăsconi. Au fost discuții care nu au urmărit încheierea vreunei alianțe politice (pentru că POL nu-şi doreşte alianțe) sau stabilirea vreunui sprijin necondiționat (pentru că POL nu asigură sprijin decât în cazul propunerilor constructive), ci doar fixarea unor principii privind colaborarea corectă și eficientă pentru Câmpulung.
I-am reafirmat doamnei primar ales tot sprijinul nostru (care ar fi fost acordat oricărui alt primar ales) pentru proiectele bune, corecte și eficiente, tot sprijinul nostru în găsirea de soluții corecte și eficiente în administrarea municipiului. Dorim o colaborare profesională, corectă și eficientă între toți cei implicați, primar / viceprimar / consilieri locali. Ca semn al bunei-credințe, i-am transmis doamnei primar ales că vom susține propunerea domniei sale la funcția de viceprimar, dacă aceasta corespunde principiilor noastre și i-am recomandat să-și asume victoria categorică la alegerile locale din Câmpulung, chiar prin numirea unui viceprimar din USR-PLUS, lucru pe care dansa ar trebui să-l confirme!
Împreună cu reprezentanții PNL, am hotărât să susținem buna administrare a orașului, să susținem proiectele care aduc un plus de valoare Câmpulungului și să “taxăm” orice derapaj de la acest aspect și de la principiile noastre.
Urmează să ne întâlnim, săptămâna viitoare, și cu reprezentanții PSD, în vederea găsirii unor valori comune, care să aducă armonie, corectitudine și eficiență în CL.
Am citit cu stupoare în unul din ziarele importante din oraş existența “unei frății” între cei trei consilieri POL și Liviu Țâroiu pentru susținerea acestuia din urmă la funcția de viceprimar al Câmpulungului.

Decizia privind majoritatea în CL aparține doar doamnei primar ales, iar noi, POL, nu avem nimic împotriva unei alianțe / înțelegeri / acord USR-PLUS-PNL, pe care o agreăm ca pe o simplă opțiune. Aceasta, însă, nu este o alternativă la vreo alianță încheiată de POL cu PSD, pentru simplul motiv că această alianță nu există și nu ar fi putut exista vreodată.
Cu respect și prețuire pentru câmpulungenii noștri dragi!”, se precizează în comunicatul Partidului Oamenilor Liberi Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.