Decizia fără precedent a Guvernului României de a închide piețele agroalimentare din interior a stârnit reacții aprinse în societate, cât și printre politicieni. Candidatul PRO România Argeș la Camera Deputaților, Bogdan Ivan, se declară revoltat de acțiunile Guvernului Orban și consideră că Executivul tocmai a decis falimentul micilor agricultori.

“Una dintre cele mai mari aberații ale acestui Guvern, din toată perioada pandemiei, este închiderea piețelor agroalimentare aflate la interior. Nici măcar în starea de urgență nu au făcut așa ceva, dar s-au trezit acum, în prag de iarnă, să condamne micii producători locali la faliment! Vorbim despre mii sau poate zeci de mii de familii din toată țara al căror unic venit provine din comerțul în piețe. După ce seceta le-a distrus deja mare parte din culturi, sărăcii oameni se trezesc că nu au ce face cu restul recoltei, după o vară întreagă de muncă.

Ce mi se mai pare revoltător este lipsa de viziune economică și nepăsarea acestor personaje din Guvern. Ok, să spunem că ai ajuns la concluzia că piețele din spații închise reprezintă un pericol pentru populație. Nu e normal să vii să spui, cu trei zile înainte, că trebuie închis tot și să lași comercianții să moară de foame. Dacă ești în stare și îți pasă, cu adevărat, vino cu niște soluții, alternative, un sprijin. Dă-le două săptămâni să găsească locuri în aer liber unde să își desfășoare activitatea, dă-le autorizații să o facă în spațiile publice, dă-le un ajutor pentru plata chiriei pe perioada în care îi ții închiși. Credeți că patronii ȋi vor scuti de această plată? De unde mai au ei bani să își păstreze locurile și să revină după ce trece pandemia?

PRO România este singurul partid din țara noastră care are măsuri pentru micile afaceri românești, un sprijin economic de criză, care include și plata de către stat a jumătate din chirie, pentru a facerile care sunt închise în pandemie.

În același timp, prin închiderea piețelor agroalimentare și a târgurilor, condamnăm românii din orașe, care nu au grădini unde să  își crească animale sau legume și fructe, să cumpere produse de import, din supermarketuri. Produse despre care nu știm câte pesticide și alte nenorociri conțin, că după gustul de plastic, numai naturale nu sunt. Multe voci spun, în spațiul public, că acest Guvern este profund anti-național și face jocurile marilor corporații străine. Eu m-am ferit întotdeauna de acest gen de acuzații, însă azi, văzând acțiunile lor, încep să am serioase semne de întrebare”, a spus Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș. 

REALIZAT DE ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL, LA COMANDA PRO ROMÂNIA ARGEŞ – CMF 11200008

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.