Ultimele evenimente din PSD generate de scrisoarea deschisă semnată de Paul Stănescu, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de Gabriela Firea, vicepreşedinte PSD şi primar general al Capitalei, şi de Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PSD şi vicepreşedinte al Senatului, prin care se cere „demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor arată fără doar și poate că acest partid trece printr-o criză internă majoră care îl face să nu mai fie compatibil cu guvernarea. De altfel, este clar că în timpul cel mai scurt un număr mare de parlamentari se vor alătura liderilor organizațiilor teritoriale în demersurile lor anti – Dragnea, ceea ce va pune în discuție chiar existența majorității parlamentare.

Documentul politic lansat de unii lideri ai PSD recunoaște faptul că acest partid a eșuat în cea mai mare parte a obiectivelor sale politice: războiul permanent dus împotriva unei mari părți a societății a blocat guvernarea, s-a prăbușit în sondaje, este în plan o OUG pentru amnistie și grațiere, au fost numite în funcții importante persoane slab pregătite profesional, partidul este izolat în plan internațional.

Potrivit liderului PNL, Ludovic Orban, această dispută în interiorul PSD va genera şi mai mult haos, iar cei care au de pierdut sunt românii:

„Cu siguranţă pierde fiecare român, pentru că ţara nu este guvernată de fapt, iar în timp ce ţara nu este guvernată pentru că la butoane sunt nişte persoane lipsite de orice fel de competenţe şi de pregătire profesională şi chiar de inteligenţă, liderii PSD se răfuiesc între ei. Românii au de pierdut. Cel mai probabil, această dispută din interiorul PSD va genera şi mai mult haos în administraţie, va genera efecte defavorabile asupra funcţionării instituţiilor publice din România şi, indiferent de deznodământ, că e Dragnea preşedinte – că e Dăncilă preşedinte la PSD, PSD-ul nu va fi capabil să asigure o guvernare decentă, nu mai vorbesc de faptul să îşi respecte promisiunile electorale. Singura soluţie este să trimită acasă acest guvern incompetent, un guvern care este format din marionetele lui Dragnea şi ale baronilor judeţeni din jurul lui Dragnea şi să ceară scuze românilor pe care i-au minţit în campania electorală promiţându-le marea cu sarea, în condiţiile în care, de când sunt la putere, ei nu fac altceva decât să agreseze instituţiile statului român printr-o politizare agresivă, nu fac altceva decât să îşi împartă diferitele ciolane în cadrul deselor reîmpărţiri de putere în cadrul guvernului şi nu fac mai nimic pentru oameni.”, a susţinut preşedintele Ludovic Orban.

Preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu e de părere că:

„Fumul alb de la CEX-ul PSD de vineri  seara, s-a transformat  într-o ceaţă densă deasupra României.

Reconfirmarea lui Liviu Dragnea ca lider al socialiştilor, ne arată faptul că PSD nu are soluții pentru a rezolva problemele majore ale societăţii româneşti, legate de educaţie, sănătate şi în special de investiţii, infrastructură şi atragere de fonduri europene.

La doar 100 de zile până când România va prelua, pentru prima dată, Președinția Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, Guvernul României nu are niciun obiectiv concret de președinție, lucru nemaiîntâlnit până acum. Aceasta oportunitate  o primim doar o dată la 14 ani, de a ne evidenția la nivel european, dar și de a pune prioritățile noastre pe lista priorităților europene. Din păcate Guvernarea PSD-ALDE și-a pierdut întreaga credibilitate la nivel european în urma atacurilor repetate la statul de drept și la independența justiției. De asemenea, niciun  guvern european responsabil nu va privi cu seriozitate propunerile din domeniile economice ale unui executiv care a înregistrat  creșteri-record ale inflației, deficitului bugetar și datoriei publice. Toate aceste probleme  importante aflate pe agenda de lucru a puterii,  sunt abandonate în culisele scandalurilor interne şi a reglărilor de conturi din interiorul PSD.” – încheie preşedintele Adrian Miuţescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.