Deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu, subprefectul Ciprian Neculăescu și consilierul local Mărgălin Blidaru au susținut astăzi o conferință de presă la sediul PSD Câmpulung Muscel.

Pachetul de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România” a fost tema principală abordată de către deputatul Nicolae Pavelescu.

“Traversăm o perioadă cu crize economice și sociale, plus războiul din Ucraina care afectează inclusiv activitatea uzinei Dacia.

Pachetul “Sprijin pentru România”  este în valoare de 17,3 miliarde de lei, din care 9 miliarde lei – fonduri europene – și 8,3 miliarde lei – buget de stat.

Iată principalele măsuri avute în vedere:

Pentru persoanele defavorizate:

✅ Vouchere pentru alimente de bază – 50 de euro la fiecare 2 luni – pentru familii cu cel puțin 2 copii sau monoparentale cu venit mai mic de 600 lei/lună

✅ Pensionari cu venit mai mic de 1.500 lei/lună, persoanele cu venit minim garantat, persoanele cu dizabilități – 4,7 milioane de persoane – vor beneficia de vouchere în 2022

✅ Vouchere pentru elevii care primesc burse sociale – 30 de euro lunar pentru cumpărarea de alimente, rechizite și haine

✅ 200 de lei în plus pentru salariul minim (creștere voluntară scutită de taxe)

✅ Crește cu 50% valoarea tichetelor de masă – de la 20,17 lei la 30 de lei

✅ Dublarea normei de hrană pentru pacienții din spitale și vârstnicii instituționalizați – de la 11 lei/zi – la 22 de lei/zi

✅ Alocația zilnică de hrană pentru copiii din sistemul instituționalizat crește de la 12 la 16 lei/zi, respectiv de la 16,6 la 22 lei/zi, în funcție de vârstă

✅ Sumele lunare de care beneficiază copiii și tinerii din sistemul de protecție specială pentru unele nevoi personale se majorează de la 28 de lei la 150 de lei

✅Cresc cu 58,5% sumele acordate anual copiilor și tinerilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite

✅ Extinderea programului de fertilizare în vitro – numărul persoanelor care pot aplica crește de la 300 la 5.000 în 2022.

Pentru Agricultură:

✅ 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România

✅ 300 milioane de euro grant capital de lucru pentru fermierii români

✅ Salariul minim în agricultură și industria alimentară – 3.000 de lei brut (similar celui din sectorul construcții)

✅ Reînvierea Casei de Comerț Unirea, înființară de Dăncilă și Daea, căreia i se vor aloca 100 de milioane de euro

Pentru IMM-uri:

✅ Ajutor de până la 400.000 de euro/firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de plus 15 la sută la utilități

✅ 200 milioane euro pentru investițiile cu impact major în economie, cu posibilitate de prelungire

✅  Ajutor de stat pentru stimularea investițiilor în valoare de peste 1 milion de euro

✅ 300 de milioane lei pentru firmele de transport rutier de mărfuri, de persoane și pentru companiile de distribuție (0,5 lei/litru din prețul final la pompă)

✅ Ajustarea contractelor de investiții publice în derulare, finanțate din fonduri naționale și europene, în funcție de creșterea prețurilor la materiale, manoperă, transport, utilaje – 5,2 miliarde de lei în 2022 sprijin pentru continuarea și finalizarea contractelor în derulare

✅ 75% din salariu pentru angajații în șomaj tehnic, până la sfârșitul anului prin continuarea programului Kurzarbeit – reducerea programului de lucru.”, a spus deputatul Nicolae Pavelescu.

La rândul său, subprefectul Ciprian Neculăescu a abordat subiectul controversat al intenției Primăriei Câmpulung Muscel de a tăia 73 de tei de pe Bulevardul Pardon.

“Este trist să vedem ce se întâmplă în Câmpulung. Primăria a anunțat că se vor tăia 73 de tei de pe Bulevardul Pardon. Se șterg, practic, amintirile noastre, ale bunicilor și părinților noștri. Foarte mulți cetățeni m-au abordat pentru a-și exprima nemulțumirea.

În condițiile în care noi, cei de la PSD, ecologizăm și plantăm, la Câmpulung se taie 73 de tei!”, a spus Ciprian Neculăescu.

“Noi, consilierii PSD, ne vom bate în Consiliul Local pentru municipiul Câmpulung. Din păcate, ceea ce vedem acum este numai mizerie. Sunt multe zone unde se lucrează și ni se promit milioane de euro din fonduri europene, dar nu se știe dacă și când vor ajunge banii europeni pentru proiectele anunțate”, a conchis consilierul local Mărgălin Blidaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.