Deputatul Dănuţ Bica: ,,Rănile provocate societății românești de guvernele PSD sunt foarte greu de vindecat”

Parlamentarul argeşean Dănuţ Bica a făcut o declaraţie politică în care a punctat dezastrul produs de guvernarea social – democrată şi cât de greu pot să fie remediate lucrurile pentru ca România să intre pe un făgaş normal.

„Guvernul PNL condus de Ludovic Orban, un cabinet cu mandat limitat, şi-a asumat dificila sarcină ca, în timpul scurt pe care îl are la dispoziţie, să înlăture efectele deciziilor toxice adoptate de PSD şi să îndrepte o parte importantă dintre dezechilibrele severe acumulate de economie şi societate în ultimii trei ani. Acesta este şi motivul pentru care a decis să apeleze la procedura constituțională a angajării răspunderii în Parlament, jucând politic, totul sau nimic, pentru a se asigura de adoptarea unor proiecte de legi urgente şi de mare interes. Așa a procedat Guvernul săptămâna trecută, iar în perioada următoare îşi va angaja răspunderea ori de câte ori va fi nevoie, în scopul de a crea cadrul legislativ necesar pentru ca anul 2020 să înceapă în condiții normale.

Răul făcut de PSD la guvernare, cu precădere în ultimii 3 ani, nu va putea să fie înlăturat peste noapte, deoarece efectele măsurilor adoptate în această perioadă vor fi greu de eliminat. Mă voi limita să vă dau în acest sens numai câteva exemple.

Primul dintre ele se referă la subminarea sistemului pensiilor obligatorii administrate privat, adică a Pilonului 2, pe care guvernele PSD l-au şubrezit, pe de o parte prin micșorarea contribuţiilor, iar pe de alta prin piedicile puse în calea administratorilor. Prin deciziile adoptate, PSD a diminuat deja cu circa 20% pensia la care erau îndreptăţiţi în viitor actualii angajaţi. La acest capitol nu trebuie să uităm nici sumedenia de pensii speciale inventate de PSD, care sunt extrem de greu de eliminat, din cauza securizării lor prin decizii ale Curții Constituționale a României.

Un alt exemplu este cel referitor la taxele impuse prin OUG nr. 114/2018, supranumită și Ordonanţa Lăcomiei. Populismul deşănţat practicat de PSD prin plafonarea preţurilor şi suprataxarea operatorilor economici a generat pierderi foarte mari companiilor naţionale, iar consumatorilor finali de gaze sau electricitate nu le-a adus nimic bun, ci doar facturi mai mari. De asemenea, taxele nejustificate impuse în sectorul comunicaţiilor au majorat contractele tuturor abonaţilor şi au stopat investiţii cruciale pentru dezvoltarea acestui domeniu. Chiar dacă PNL va elimina aceste taxe toxice, credeţi că vor reduce imediat operatorii prețurile și tarifele majorate ca urmare a deciziilor PSD? Credeţi că își vor cere liderii PSD scuze pentru că au pus astfel pe butuci cele mai performante companii energetice din România? Puţin probabil!

Nu în ultimul rând, compromiterea implementării unor proiecte esenţiale de investiţii care ar fi trebuit să fie realizate din fondurile europene nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, cum ar fi cele 8 spitale regionale, autostrada Piteşti-Sibiu sau autostrăzile Moldovei, reprezintă un alt eşec uriaş al PSD, ale cărui efecte nu vor putea fi înlăturate decât într-o perioadă foarte lungă de timp.

Reprezint în Parlament judeţul Argeş, care este judeţul Brătienilor, al fraţilor Goleşti şi al lui Ion Mihalache şi care 30 de ani s-a aflat sub conducerea PSD. Anul acesta, la toate rundele de alegeri care au fost organizate, argeşenii au dat, prin votul lor, semnalul cel mai clar că nu mai vor să fie reprezentați de PSD, partidul-stat, care le-a adus numai dezamăgiri, subdezvoltare şi pierderi de oportunităţi. Rezultatele alegerilor din anul 2019 au consolidat speranța că la cele două scrutine electorale de anul viitor oamenii nu vor mai accepta să fie conduşi de ipocriţi, incompetenţi, mincinoşi şi demagogi, de cei care au ţinut România atâta timp pe loc, în vreme ce statele europene, chiar şi cele din jurul nostru, au progresat în mod real.”, este declaraţia politică a deputatului liberal Dănuţ Bica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.