Deputatul argeșean Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a depus câteva amendamente la Legea bugetului de stat pe 2022, care se referă la infrastructura rutieră din Argeș. Acestea, dacă ar fi puse în practică, ar favoriza dezvoltarea turismului, a economiei, dar și circulația în condiții de siguranță pe sectoare de drum care nu au mai fost modernizate de zeci de ani.

Astfel, deputatul argeșean a propus alocarea sumei de două milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea DN65A (Pitești-Roșiorii de Vede), 1,75 milioane de lei pentru reabilitarea DN 67B (Drăgășani-Pitești) și 2,25 milioane lei pentru reabilitarea DN73C (Râmnicu Vâlcea- Curtea de Argeș- Câmpulung). Aceste trei drumuri care tranzitează județul Argeș nu au mai fost modernizate de peste 25 de ani, aflându-se într-o stare jalnică. De altfel, este de notorietate faptul că județul Argeș are printre cele mai proaste drumuri din țară.

De asemenea, deputatul Adrian Miuțescu a propus, printr-un amendament, alocarea a 2,5 milioane de lei pentru modernizare DN7C (Transfăgărășan), astfel încît să fie permisă circulația vehiculelor pe tot timpul anului pe secțiunea de drum cuprinsă intre km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă). Investiția ar reprezenta o gură de oxigen pentru agenții economici din domeniul HoReCa, din partea de nord a județului. În prezent, șoseaua este deschisă pe toata lungimea sa doar între 30 iunie și 1 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.