Criză politică fără precedent la nivel național. Consultările cu președintele Statului pentru formarea unui nou Guvern sunt în plină desfășurare, timp în care liderii celor mai importante partide își prezintă planurile și proiectele politice.

Liderii social – democrați susțin că fără o majoritate parlamentară nu se poate vorbi de un Guvern minoritar și că soluția pentru rezolvarea tuturor tensiunilor este cea a alegerilor anticipate.

Deputatul Simona Bucura – Oprescu precizează că: ”Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a fost adoptată, iar azi  (n.red. 11.10.2021) au început consultările cu partidele la Cotroceni pentru formarea unui nou Executiv.

PSD este pregătit să vină la guvernare, dar numai în fruntea unei majorități funcționale în Parlament.

În acest moment, nu se poate forma o majoritate funcțională în Parlament. Fosta majoritate a fost distrusă de scandalurile dintre PNL și USR, iar altă majoritate nu e posibilă.

Singura variantă viabilă este reîntoarcerea la popor, prin alegeri anticipate, care să genereze o majoritate legitimă.

Este însă nevoie de un guvern de tranziție, pentru că o clasă politică responsabilă nu poate declanșa alegeri anticipate în plină pandemie și în prag de iarnă cu facturi uriașe la energie.

Așa încât partidele sunt obligate să ajungă la un acord pentru instalarea unui Guvern de tranziție, până la primăvară care să fie format din specialiști din afara partidelor parlamentare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.