În ședința din 16 noiembrie 2022, Camera Deputaților a adoptat și Legea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale (PL-x 628/2022), prin care se menținere suprataxarea contractelor de muncă part-time și se crește impozitul pe dividende.
”Împreună cu colegii deputați din Forța Dreptei, am votat miercuri împotriva proiectului de lege care aprobă Ordonanța 16/2022 privind modificarea Codului Fiscal. Parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat pentru menținerea suprataxării contractelor de muncă part-time și pentru creșterea impozitului pe dividende. Ca liberali, nu puteam fi de acord cu astfel de măsuri.
De asemenea, ne-am opus la votul pentru proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.144/2021 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare. Această ordonanță nu face decât să pună noi biruri pe spinarea cetățenilor, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.
Am susținut, în plenul Camerei Deputaților, că nu este momentul să fie aprobată o astfel de ordonanță, care va duce la majorarea tarifelor la apă și canalizare. În schimb, propunerile Forța Dreptei de reducere a prețului la pompă și a tarifelor la energie nu sunt luate în calcul de coaliția aflată la guvernare.”, a declarat deputatul Forța Dreptei Adrian Miuțescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.